Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προπαγανδιστής του ευρωμονόδρομου

Εμφανίζει σαν «παρέκκλιση» την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ και καλλιεργεί θολούρα και αυταπάτες στο λαό

Να εγκαλέσει τη συγκυβέρνηση, επειδή «έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε», έσπευσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά υιοθετεί μία προς μία τις διαχειριστικές διακηρύξεις απ' τις οποίες απομακρύνεται η κυβέρνηση, δεσμευμένος απέναντι στην ΕΕ και την ντόπια αστική τάξη εξαιτίας της στρατηγικής του.

Ο Γ. Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Φλας» ανακάλυψε ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με το μνημόνιο επεκτείνεται και στις χώρες που είναι εκτός μνημονίου και πως η ΕΕ κινείται σε μια κατεύθυνση «ασιατική όπου ο εργαζόμενος δεν έχει δικαιώματα (...) και το κράτος πρέπει να μεριμνά μόνο και μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Η παραδοχή αυτή, όμως, δεν τον εμπόδισε σε άλλη του συνέντευξη (ρ/σ «Αθήνα 9.84») να δηλώσει ότι «το ζήτημα για την παραμονή ή μη παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι ένα στοιχείο αρνητικής επικοινωνιακής προπαγάνδας» και πως «δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε χώρα της ζώνης του ευρώ να φύγει απ' το ευρώ». Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ σαν «παρέκκλιση» και όχι σαν κανόνα, για να την εξωραΐσει και να ενισχύσει στις λαϊκές συνειδήσεις τη λογική του ευρωμονόδρομου.

Προσπαθώντας να συγκαλύψει ότι η στρατηγική παραμονής στην ΕΕ και το ευρώ που υπερασπίζεται το κόμμα του ισοδυναμεί με εγγυημένη χρεοκοπία του λαού και πως η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αντανάκλαση αυτής της στρατηγικής, επιβεβλημένης απ' τις ανάγκες των μονοπωλίων, ισχυρίστηκε ότι «χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής, με άλλο ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και κυρίως, με άλλη κατεύθυνση των δημοσιονομικών μέτρων».

Την ώρα που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούν κατά του μνημονίου και υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και στο ευρώ, κάποια άλλα ενίστανται, επιβεβαιώνοντας τους μοιρασμένους ρόλους με τους οποίους επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγχυση, αποπροσανατολισμό και τελικά να εγκλωβίσουν το λαό σε διαχειριστικές αυταπάτες.

Στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Π. Λαφαζάνης, σε περίοπτη θέση αναρτήθηκε άρθρο όπου αναφέρεται: «Μήπως, όμως, αυτές οι δυνάμεις της Αριστεράς που μιλάνε για κατάργηση των μνημονίων, χωρίς όχι μόνο να θεωρούν ως αντιμετωπίσιμο ενδεχόμενο τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (χρεοκοπία) και την έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά να διακηρύσσουν ότι είναι απόλυτη καταστροφή, δεν εννοούν στην ουσία αυτήν την κατάργηση;

Μήπως τελικά είναι οι συγκεκριμένες δυνάμεις της Αριστεράς εκείνες που "μπλοφάρουν" και το πολύ-πολύ που επιδιώκουν, αν έρθουν στην κυβέρνηση, είναι η επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, η οποία και αυτή, πέραν από ανούσια, είναι και ατελέσφορη, όπως έδειξε η περίπτωση του Σαμαρά;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ