Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμία μείωση στις αποδοχές των ένστολων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών τους είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό
Τη διαφωνία του ΚΚΕ στις νέες περικοπές των μισθών των ενστόλων, επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνάντηση που είχε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με αντιπροσωπεία από τις Ομοσπονδίες των υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Οπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια περικοπών στο χώρο των ενστόλων, παίρνοντας βέβαια υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία ήδη έχει υποστεί πολύμορφες περικοπές και επίσης δε μιλάμε για υψηλόμισθους και για ανώτερους μισθούς. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη και οι ένστολοι να δουν τα προβλήματά τους ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία, χωρίς να παραιτούνται από τα ιδιαίτερα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι τα βάσανα αυτών των ανθρώπων δεν είναι μόνο οικονομικά. Πρέπει να πάρουν υπόψη ότι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος και σήμερα υπάρχουν προϋποθέσεις σε όλους τους χώρους να δυναμώσει η ενιαία στάση και η ενιαία συνείδηση απέναντι στο εξής πρόβλημα: Την κρίση δεν τη δημιούργησαν ούτε οι ένστολοι, ούτε ο εργαζόμενος λαός και επομένως δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα πληρώσαμε, πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να δεχτούμε τα νέα μέτρα».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση οι Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, αναφέρουν ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τους οποίους εξαρχής είχε καταψηφίσει. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος, εξέφρασε τους φόβους της ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει και πάλι να χρησιμοποιήσει τους ένστολους ως κυματοθραύστη των λαϊκών αγώνων και κάλεσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να λάβει υπόψη του ότι ο εργαζόμενος λαός διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική για τη χώρα».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, δήλωσε πως «οι ένστολοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. (...) Δηλώσαμε ότι δεν θα μας πείσουν, ότι δεν θα δεχτούμε να τσακίσουμε τον όποιο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Οποιαδήποτε περικοπή στα οικονομικά μας θα σημάνει ακινητοποίηση των ενστόλων».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Αθάνατος, αναφερόμενος στο κυβερνητικό επιχείρημα ότι δε θα περικοπούν οι μισθοί των μάχιμων, είπε σε δήλωσή του: «Ποιος είναι ο μη μάχιμος αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα; Ποιος είναι ο μη μάχιμος στην Αστυνομία, στο Λιμενικό; Ας αφήσουν, λοιπόν τις μάνικες οι "μη μάχιμοι" πυροσβέστες να δούμε ποιοι θα σβήσουν τις φωτιές».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος, ανέφερε τέλος ότι «οι νέες περικοπές που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους ένστολους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας μας και το κατ' ευφημισμό ειδικό μισθολόγιο των ένστολων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ