Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

Στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Α) στις 5 μ.μ.

Σε κοινή σύσκεψη με θέμα την οργάνωση συνολικά του αγώνα αλλά και συγκεκριμένα της απεργιακής κινητοποίησης, που έχουν αποφασίσει για τις 12 Σεπτέμβρη, προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και της πλειοψηφίας των επιχειρησιακών σωματείων ξενοδοχείων του Λεκανοπεδίου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 30 Αυγούστου, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (πίσω από τη Μητρόπολη, Αγίας Φιλοθέης 5Α) στις 5 μ.μ., και θα συμμετάσχουν όχι μόνο συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κλάδου, αλλά επίσης κλαδικά σωματεία και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων με σκοπό τη στήριξη της απεργίας του κλάδου, αλλά και την ανταλλαγή σκέψεων για τα μεγάλα και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μην εφαρμοστεί στην Αττική η κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση, με μειώσεις μισθών 15%, που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους. Ταυτόχρονα διεκδικούν Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε Επισιτισμό και Ξενοδοχεία, καθώς και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα διασφαλίζουν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, σε μια περίοδο που η επίθεση συγκυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ χτυπάει όλο και πιο βάρβαρα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο το Συνδικάτο έχει αποστείλει στην Ενωση Ξενοδόχων Αττικής, αλλά και στην εργοδοτική ένωση των εστιατόρων, σχετική πρόταση για υπογραφή τοπικών Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Σε περίπτωση που οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν απαντήσουν θετικά, οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισαν, στις 12 Σεπτέμβρη.

Οπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «οργανώνουμε και σχεδιάζουμε καλά τη μάχη, βάζοντας στη διαδικασία αυτή όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις κατά χώρο, παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και δημιουργούμε αγωνιστικό κλίμα. Δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση διαρκείας, με όπλα την ταξική μας ενότητα και την οικοδόμηση μιας γερής συμμαχίας με όσους πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ