Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φτιάξτε το δικό σας εθελοντικό δίκτυο»

Γρηγοριάδης Κώστας

Τους εθελοντές της Σάμου έφερε ως παράδειγμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή, στους κατοίκους της Χίου, σχετικά με την δασοπροστασία. Περιοδεύοντας στις καμένες εκτάσεις και μιλώντας στους κατεστραμμένους κατοίκους των περιοχών που έγιναν στάχτη, η βουλευτής φρόντισε να μην αναφερθεί στην πολιτική των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έφεραν σε αυτή την κατάσταση απαξίωσης την Πυροσβεστική και στην ανάγκη ανάπτυξης της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Ως μέτρο λοιπόν για την καλύτερη προστασία τους από τις πυρκαγιές στο μέλλον, η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ τους πρότεινε να οργανώσουν ένα εθελοντικό κίνημα, χρησιμοποιώντας τη γνώση του δικτύου της Σάμου. Οπως είπε: «η Σάμος διαθέτει ένα από τα καλύτερα εθελοντικά δίκτυα δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα, με υπερδιπλάσια δύναμη από εκείνη της Πυροσβεστικής». Μόνο που έτσι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την πολιτική που δημιούργησε αυτή την κατάσταση αφού μεταφέρει την ανάγκη πυροπροστασίας στις πλάτες του λαού.

Αυτό θέλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Εχοντας ήδη υποβαθμίσει την Πυροσβεστική, θέλουν με την αναδιάρθρωση που προχωρά η συγκυβέρνησή τους (με τη βοήθεια της ΔΗΜΑΡ) να κλείσει σταθμούς, υπηρεσίες και κλιμάκια και να υποκατασταθεί η πυρασφάλεια, μία από τις βασικές υποχρεώσεις του κράτους, από εθελοντές, ΜΚΟ κ.ά.. Και με αυτή την πρόταση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σαφές πως όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη των ευθυνών των κυβερνήσεων και της σημερινής, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάγκη οργάνωσης από το κράτος όλων των αναγκαίων υποδομών πυροπροστασίας, αλλά καλούν τους κατοίκους της Χίου να φτιάξουν τα δικά τους εθελοντικά δίκτυα βοηθώντας τη συγκυβέρνηση στο έργο της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ