Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11341

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρηματοδότηση των περιφερειών για έργα βελτίωσης της ζωής του λαού

ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ
Με τις αξιώσεις της πλουτοκρατίας ανά χείρας

ΣΕΛ.  7

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ για παιδιά και βρέφη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, οργάνωσαν, χτες, 24 Συνδικάτα της Αττικής ενάντια στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά παιδί στους παιδικούς σταθμούς για να φιλοξενηθούν σε αυτούς περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Εργασίας, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη σίτιση, στα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, νερό, καθαριότητα κ.λπ.), στον έλεγχο της σωματικής υγείας του παιδιού από γιατρό, ενώ αυξάνονται τα παιδιά ανά βρεφονηπιοκόμο και νηπιαγωγό, με επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο παιδαγωγικό τους έργο και στις συνθήκες δουλειάς, άρα στην υγεία τους.

Το υπουργείο προτείνει:

  • Μείωση, κατά 20%, του ποσού που διατίθεται για κάθε παιδί στους βρεφικούς σταθμούς.
  • Μείωση, κατά 15%, του ποσού που παρέχεται σε κάθε παιδί στους παιδικούς σταθμούς.
  • Μείωση, κατά 50%, του ποσού που δίνεται σε κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).


ΣΕΛ.  10  -  11


38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα

Πολιτιστική «όαση» με τη σφραγίδα της ΚΝΕ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικά αφιερώματα στη Μικρασιατική Καταστροφή, στον Δημήτρη Μητροπάνο, στον Μάνο Λοΐζο, στο ελληνικό ροκ, αλλά και προγράμματα παραδοσιακής μουσικής, λαϊκά γλέντια κ.ά.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμιά διαχείριση δε σώζει το λαό

Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Σίγουρα η κυβέρνηση σύσσωμη θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τόσο της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ. Η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα που μπαίνει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι: Διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος; Οποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι «κούρεμα», είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για το λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι από τον εαυτό του, διαμορφώνοντας όμως την αναγκαία για τις σημερινές συνθήκες σωστή πολιτική επιλογή και οργανωμένος. Οι συζητήσεις αυτές, πέρα από το διαφημιστικό τους χαρακτήρα, αντανακλούν τη διαπάλη που γίνεται μέσα στην ΕΕ, ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη της κρίσης. Σε ένα πράγμα δεν τσακώνονται: Στο ότι οι λαοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Σε αυτό δεν έχουν διαφωνία. Από εκεί και πέρα, οι διαφωνίες είναι τα ιδιαίτερα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και των πολιτικών ηγετών της κάθε χώρας.Αντίθετο στις μειώσεις μισθών των ενστόλων το ΚΚΕ

Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και η ΕΕ έχουν αναθέσει στους ένστολους το ρόλο του σκληρότερου θύτη σε βάρος του λαού. Ταυτόχρονα μειώνουν σταθερά το μισθό τους. Οι ένστολοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε δικαίωμα ν' αντιδρούν, ν' αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα που υποβαθμίζουν τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους. Γι' αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταθούν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται σε συνθήκες κρίσης για την επιβίωσή του.


ΣΕΛ.  9
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  21
«Αξιολόγηση» για τον εκπαιδευτικό της «αγοράς»

ΣΕΛ.  13
Ανάγκη η πλήρης χρηματοδότηση των ΑΕΙ

ΣΕΛ.  13
Χωρίς τέλος η καταστροφή στη Χίο

ΣΕΛ.  16


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org