Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Μοναδική «κόκκινη γραμμή» η σωτηρία της πλουτοκρατίας

Η προστασία «των πλέον ευπαθών ομάδων» το νέο «όριο» που βάζει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα αντιλαϊκή επίθεση θα «φτωχοποιήσει» τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού

Την προστασία «των πλέον ευπαθών ομάδων», δηλαδή των πλέον εξαθλιωμένων κοινωνικών στρωμάτων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, επιχειρεί να αναδείξει ως νέα «κόκκινη γραμμή» η συγκυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι τα νέα βάρβαρα μέτρα θα οδηγήσουν σε βαθιά και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού προκειμένου να σωθεί η πλουτοκρατία.

Μετά την προχτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που επιβεβαίωσε τη βούληση της συγκυβέρνησης να περάσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων διά πυρός και σιδήρου, το κυβερνητικό επιτελείο επιταχύνει τις κινήσεις για την οριστικοποίηση των μέτρων, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει την προπαγανδιστική καμπάνια για να τρομοκρατήσει το λαό και να παρουσιάσει ως μονόδρομο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

«Η πληροφόρηση που έχω, είναι ότι θα προστατευθούν οι πλέον ευπαθείς ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, όταν ρωτήθηκε χτες (στον «Alpha») για τις «κόκκινες γραμμές» που βάζει η κυβέρνηση, ομολογώντας πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν «όρια» στην νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη έχουν προσδιοριστεί «οι τομείς από τους οποίους θα αντληθούν τα 11,5 δισ.» και μέσα στο μήνα «θα αποσαφηνιστούν, θα εξειδικευτούν και θα ανακοινωθούν» τα συγκεκριμένα μέτρα.

Παράλληλα η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να τσακιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ώστε να μειωθεί δραστικά το λεγόμενο εργατικό κόστος, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Ο πρώτος στόχος μας, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, γιατί είναι πολύ άσχημο να σου περικόπτουν το μισθό, σε όποιο επίπεδο και να είσαι, αλλά είναι πολύ χειρότερο να μην έχεις καθόλου μισθό, να μην έχεις δουλειά...», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, επισείοντας σταθερά το άθλιο τρομοκρατικό δίλημμα «μισθός πείνας ή ανεργία». Η φτηνή εργασία είναι προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως σταθερά διακηρύσσει ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα γίνει στο συντομότερο δυνατό διάστημα να πάρει μπροστά η οικονομία μας», επανέλαβε χτες ο εκπρόσωπός του.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι το σημαντικότερο αποτέλεσμα της προχτεσινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών ήταν «η επιβεβαίωση της συνοχής της κυβέρνησης», ενώ ταυτόχρονα βγήκε προς τα έξω το μήνυμα ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική «είναι μονόδρομος».

Εκτιμούν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός που «πήρε πάνω του την ευθύνη» για την επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας, βγήκε πιο ενισχυμένος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την ευθύνη. Εχει το μόνο σχέδιο, δεν υπήρξαν αντιρρήσεις επί του σχεδίου, δηλαδή εναλλακτικές προτάσεις», υποστήριξε ο Σ. Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας «μη εφαρμόσιμη» την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου. «Δεν υπήρχε άλλη εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση» απάντησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο ακόμα συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η μία θα είναι αφιερωμένη στην οριστικοποίηση της λίστας των ιδιωτικοποιήσεων και η δεύτερη για την οργάνωση του νομοθετικού έργου. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 24 του μήνα στο Βερολίνο με την Α. Μέρκελ και την επομένη στο Παρίσι με τον Φρ. Ολάντ, προκειμένου να παζαρέψει σε πολιτικό επίπεδο το ζήτημα της επιμήκυνσης της εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος, επιδεικνύοντας ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί το πακέτο των νέων μέτρων λιτότητας και των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή τη νέα άγρια σφαγή του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ