Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Αταλάντευτη στήριξη στα βάρβαρα μέτρα

Την αταλάντευτη στήριξή του στη συγκυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ο Φ. Κούβελης, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να εμπαίζει ξεδιάντροπα το λαό βάζοντας τη μάσκα του προστάτη των «αδύναμων πολιτών» εντός της συγκυβέρνησης.

Μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, παρουσίασε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, αναπαράγοντας τα γνωστά τρομοκρατικά ιδεολογήματα περί παραμονής στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, δικαιολόγησε πλήρως την υλοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, επικαλούμενος τα σαθρά επιχειρήματα ότι τάχα μόνο έτσι θα επιτευχθεί η επιμήκυνση και θα «απαλλαγεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου». «Η άρνηση να εξασφαλίσουμε το πακέτο των 11,5 δισ. σημαίνει ταυτόχρονη άρνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει να υπάρξει για να ανακαθοριστούν ρυθμίσεις του μνημονίου και βεβαίως να απαλλαγεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», υποστήριξε προκλητικά ο Φ. Κουβέλης, αναπαράγοντας τα κυρίαρχα ιδεολογήματα.

Από την άλλη, παρουσιάζει το κόμμα του να δίνει μάχη και εντός της κυβέρνησης για «να προστατεύσουμε τους αδύναμους πολίτες αυτής της χώρας», όπως είπε. «Εμείς δεν θα αφήσουμε να πληγούν οι αγρότες , να πληγούν οι συντάξεις των αγροτών, δεν θα επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε να υπάρξει μείωση των αποδοχών ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, να μη θιγούν οι μικρές και οι μεσαίες συντάξεις, να μη μειωθεί το ΕΚΑΣ και να προστατεύσουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις...», υποστήριξε ανερυθρίαστα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συστράτευση του κόμματός του στον πόλεμο της πλουτοκρατίας κατά του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ