Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκεντροποίηση και κερδοσκοπία

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και ανησυχήσαμε!.. Για να σωθούν οι καταθέσεις και να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα δώσανε (χωρίς βάρη) την ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς!

Το είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, για το καλό του κόσμου το έκαναν. Για να κυλήσουν όλα ομαλά!

Κι εμείς που πήγε ο νους μας στο κακό! Που νομίσαμε ότι ενισχύσανε το τραπεζικό κεφάλαιο. Οτι πήγαν και έκαναν μια ιδιωτική τράπεζα τον... μεγαλοτσιφλικά της χώρας.

Αλλωστε η Πειραιώς τι θα κοιτάξει τώρα; Το πώς θα επιβιώσουν οι μικροαγρότες, το πώς θα ενισχυθεί παραγωγή τους. Δεν θα θελήσει να ξεπουλήσει τα κτήματά τους για να τα 'κονομήσει!

Κάνουν τέτοια πράγματα οι τράπεζες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο; Οχι βέβαια... Για το καλό μας υπάρχουν. Ιδρύματα κοινωνικής πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας είναι.

Οσο για τους μετόχους τους; Κοιμούνται και ξυπνάνε με το μυαλό τους στην κοινωνική ευημερία. Δεν μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους από εδώ και από εκεί σε δευτερόλεπτα κερδοσκοπώντας από τις πολιτικές λιτότητας σε κάθε κράτος.

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ θα είναι η προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης! Το ανακοίνωσε χτες ο Κ. Χατζηδάκης και ομολογούμε ότι δεν μείναμε με ανοιχτό το στόμα από την έκπληξη.

Εντελώς τυχαία αυτή είναι και η προτεραιότητα των «κορακιών», των «αετονύχηδων» και διαφόρων άλλων... πουλερικών που περιμένουν πώς και πώς να κερδοσκοπήσουν από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Πράγματι, το υπουργείο δικαιολογεί τον τίτλο του. Θα υπάρξει μεγάλη... ανάπτυξη στα πορτοφόλια και τα χαρτοφυλάκια όλων αυτών.

Οσο για τις λαϊκές ανάγκες, απλά αυτές... δεν υπήρξαν ποτέ προτεραιότητα, ούτε για αυτό το υπουργείο, ούτε και για κανένα άλλο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ