Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις για το οικιστικό

«Εκλεισε» χτες η πόλη, αποκλείουν την προβλήτα στο Αντίρριο το Σάββατο

Με παναυπακτιακή απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης απάντησαν χτες οι κάτοικοι της Ναυπάκτου στην αδιαφορία της κυβέρνησης να δώσει τέλος στην αναστολή των οικοδομικών εργασιών που βασανίζει την πόλη εδώ και δύο χρόνια και την οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό.

Η πόλη «νέκρωσε», καθώς δήμος, καταστήματα και τα σχολεία έκλεισαν και στις 10 π.μ. έγινε η μαζική συγκέντρωση και η πορεία από το Κεφαλόβρυσο μέχρι το λιμάνι. Στη διάρκεια της κινητοποίησης διεκόπη και η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αντιρρίου - Αμφισσας που περνάει μέσα από την πόλη.

Οι Ναυπακτιώτες ζητούν να δοθεί λύση τώρα στο πρόβλημα, προκειμένου να συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες στην πόλη και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για να το πετύχουν. Ως επόμενο βήμα αποφάσισαν να αποκλείσουν την προβλήτα στο λιμάνι του Αντιρρίου το ερχόμενο Σάββατο στις 6 μ.μ.

Με αφορμή προβλήματα που υπήρχαν με οικοδομικές εργασίες στο τμήμα της πόλης που έχει κηρυχτεί διατηρητέο, το ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1998 έχει επιβάλει γενική αναστολή όλων των οικοδομικών αδειών. Στα μέσα Φλεβάρη, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Η. Ευθυμιόπουλος ενημέρωσε το Δήμο Ναυπάκτου ότι η απόφαση αναστολής θα ισχύσει για έναν ακόμη χρόνο. Ομως η απόφαση αυτή έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρό οικιστικό πρόβλημα, έχει οδηγήσει στην ανεργία τους οικοδόμους και σε οικονομική καταστροφή όλους τους κλάδους που ασχολούνται με την οικοδομή. Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες, πολλοί από τους οποίους έχουν πάρει δάνεια αλλά δεν μπορούν να χτίσουν.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν εδώ και καιρό ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, αλλά η συνάντηση αυτή ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο την αγανάκτηση των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ