Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις μετανάστριες, τις αγρότισσες, τις νέες, τις νοικοκυρές, που μοχθούν για το δικαίωμα στη δουλιά, στη ζωή. Χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αψηφούν τις Σειρήνες του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας, της εξαγοράς συνειδήσεων και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και όλο το λαό μας.

Η 8η Μάρτη 2001 βρίσκει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που παράγουν μαζί με τους άνδρες τον κοινωνικό πλούτο αυτής της χώρας, σε χειρότερη θέση, σε αντίθεση με την πλουτοκρατία, που ποτέ άλλοτε δεν είχε συγκεντρώσει τόσα πλούτη από την κλοπή του μόχθου των εργαζομένων.

Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας, είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, των επιπτώσεων των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Ζουν το άγχος της ανεργίας, που πλησιάζει στο τριπλάσιο ποσοστό έναντι των ανδρών, τη γενίκευση της υποαπασχόλησης, τη δουλιά για ένα κομμάτι ψωμί, την ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ταπείνωση στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις.
  • Βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της ραδιενέργειας, της μόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας, αλλά και μιας νέας πολεμικής ανάφλεξης στα Βαλκάνια.
  • Είναι εκείνες που, στο όνομα του «εθελοντισμού», του «συγκερασμού των επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων», «του ανταγωνισμού», καλούνται, πρώτες απ' όλους, να υποκαταστήσουν την υποχρέωση του κράτους να ασκεί αυτό δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Πολιτική. Είναι εκείνες που ζουν τα προβλήματα από την έλλειψη δημόσιων κέντρων προσχολικής αγωγής, από την εξάπλωση της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, εκείνες που ζουν την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών.
  • Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός, αντί για κοινωνικά αγαθά λειτουργούν ως πανάκριβα εμπορεύματα, αποκλείοντας όλο και πιο πολύ τις γυναίκες του λαού μας από την ολόπλευρη χρήση τους, με δραματικές συνέπειες στη ζωή τους.
  • Είναι οι γυναίκες που περιθωριοποιούνται μαζικά, οι συνδικαλίστριες που απολύονται, οι μαθήτριες που οδηγούνται στα δικαστήρια, επειδή πρωτοστάτησαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από «κεντρώους» ή κεντροαριστερούς μεσσίες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν. Είναι εκείνες οι δυνάμεις, που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική και έχουν κορόνα τους την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Γι' αυτό, την ίδια στιγμή που «αγωνιούν» για την ανάδειξη των γυναικών στα λεγόμενα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων και για τη συμμετοχή τους στα κοινά, προωθούν τα πιο αντεργατικά μέτρα, ετοιμάζουν νέο τρομονόμο, καθώς και νέα νομοθεσία κατά των λαϊκών διαδηλώσεων.

Δεν πρέπει πια να υπάρχουν αυταπάτες. Μόνο αν οι γυναίκες - με όλον το λαό - μπουν στο προσκήνιο, θα έρθουν καλύτερες μέρες. Χρειάζεται η μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τα λαϊκά στρώματα που τους ακολουθούν και η συστράτευση με το ΚΚΕ στην κοινή δράση. Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα προβλήματα του λαού. Αυτό κάνει 82 χρόνια. Το ίδιο και τα τελευταία χρόνια των αρνητικών διεθνών εξελίξεων. Προειδοποίησε το λαό, πάλεψε να τον ενημερώσει, κράτησε ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας, δίνει προοπτική στους λαϊκούς αγώνες.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να σταθούν ακόμη πιο αποφασιστικά στο πλευρό της μετανάστριας, που ζει στις τρώγλες, που είναι αντικείμενο της πιο άγριας εκμετάλλευσης, της εγκληματικότητας και της καταπίεσης.

Καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης να προσπεράσουν περιφρονητικά την προπαγάνδα της κυβέρνησης και της ΕΕ, για τις νέες γυναίκες που μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, αρκεί να προσπαθήσουν! Να κλείσουν τα μάτια στο όργιο των τηλεοπτικών Μέσων και εντύπων, που παρουσιάζουν ως πρότυπα τις πιο εκφυλισμένες εκφράσεις του κοσμοπολιτισμού.

Καλεί τις νέες, μαθήτριες - εργαζόμενες - φοιτήτριες, να διδαχτούν από τις χιλιάδες γυναικείες και νεολαιίστικες μορφές των ταξικών αγώνων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες γυναίκες της χώρας μας, στις μετανάστριες, στις άνεργες, στις αγρότισσες, στις μαθήτριες, στις νέες: Να αντιπαλέψουν την επίθεση της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Να συσπειρωθούν στις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και της μεσαίας αγροτιάς, στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στις κινήσεις για τις λαϊκές ελευθερίες, στους φορείς υπεράσπισης και διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων της γυναίκας. Να χτίσουν, με τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές, με τους αγωνιστές της αντιμονοπωλιακής δράσης, το λαϊκό μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ