Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Ο Βωβός συκοφαντεί όσους αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση

Ανακοίνωση - καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων

«Για απαράδεκτες μεθόδους ξεπερασμένων σκοτεινών εποχών», καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων τον μεγαλοκατασκευαστή, Μπ. Βωβό, ο οποίος, με γιγαντοαφίσες που ανάρτησε στην περιοχή, κατηγορεί στέλεχος της Επιτροπής Αγώνα του Συλλόγου για τη διάσωση του κτήματος ΘΩΝ, ότι «μας ζήτησε γι' αυτόν και την παρέα του 100 εκατομμύρια για να σταματήσουν τις αντιδράσεις».

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογος αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια του Μπ. Βωβού να τσιμεντοποιήσει το εναπομείναν ελεύθερο κομμάτι του κτήματος ΘΩΝ και αντ' αυτού ζητούν να γίνει χώρος πρασίνου, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. Στον αγώνα του αυτό, ο Σύλλογος έχει τη συμπαράσταση ευρύτερων φορέων, όπως οι Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και Πολεοδόμων, η Νομαρχία Αθήνας, κάτι - που όπως τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση -καταγγελία - έκανε τον Μπ. Βωβό να χάσει την ψυχραιμία του. «Η ενέργειά του αυτή - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - να σπιλώνει και να κατασυκοφαντεί ως "κοινούς εκβιαστές" ανοιχτά και ανώνυμα στελέχη της Επιτροπής Αγώνα του Συλλόγου μας, που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για την προάσπιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Αθήνας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού εισάγει απαράδεκτες μεθόδους ξεπερασμένων σκοτεινών εποχών».

Ο Σύλλογος δηλώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα και, παράλληλα, να αντιμετωπίσει νομικά το ζήτημα. Στην κατεύθυνση αυτή, το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μηνύσει την εταιρία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ» για συκοφαντική δυσφήμιση. Να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να αποσυρθούν οι αφίσες και οι γιγαντοαφίσες με το συκοφαντικό περιεχόμενο και να προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση, τη Δευτέρα 12 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του. Στη συνέλευση, ο Σύλλογος καλεί όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής να παρευρεθούν και να καταδικάσουν τον Μπ. Βωβό, ο οποίος «για να υλοποιήσει τα "τσιμεντοποιημένα σχέδιά του" δε διστάζει να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως "όλοι είμαστε ανέντιμοι", να πλήξει τους θεσμούς και τη δημοκρατία, να δυσφημίσει και να φιμώσει κάθε φωνή συλλογικής αγωνιστικής δράσης και προόδου» - υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ