Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Διακοπή ρεύματος έπληξε πάνω από 370 εκατομμύρια ανθρώπους

Εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, με ιδιαίτερα προβλήματα στα ηλεκτροκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό (φωτ.) στο Νέο Δελχί
Εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, με ιδιαίτερα προβλήματα στα ηλεκτροκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό (φωτ.) στο Νέο Δελχί
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Σοβαρότατα προβλήματα σε νοσοκομεία, συγκοινωνίες και νοικοκυριά προκάλεσε η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε χτες στη Βόρεια Ινδία, ξεπερνώντας σε διάρκεια τις 24 ώρες, επηρεάζοντας έξι κρατίδια και περισσότερους από 370 εκατομμύρια ανθρώπους. Το χειρότερο μπλακ άουτ της δεκαετίας, όπως χαρακτηρίστηκε, άφησε χωρίς ηλεκτρικό τα κρατίδια Πουντζάμπ, Χαριάνα, Ουτάρ Πραντές, Χιμαντσάλ Πραντές και Ρατζαστάν, ξεκίνησε τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι σε νοσοκομεία, να κλείσει το μετρό στο Νέο Δελχί, ενώ πανικός δημιουργήθηκε στους σιδηροδρόμους, αποδεικνύοντας τα κενά και τις αδυναμίες του ινδικού κράτους να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες για ενέργεια της χώρας, καθώς και την έλλειψη οργάνωσης για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας διακοπής.

Ως αίτιο της διακοπής αναφέρεται η υπερβολική κατανάλωση που μεγιστοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες, που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το δίκτυο, σύμφωνα και με αξιωματούχους του Ουτάρ Πραντές.

Οι αρχές χτες δήλωναν ότι προτεραιότητα στην αποκατάσταση του δικτύου έχουν τα νοσοκομεία και οι συγκοινωνίες, με τα προβλήματα να παραμένουν σημαντικά.

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα

Φωτιά που ξέσπασε σε βαγόνι τρένου χτες στην Ινδία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους (αρχικά ο απολογισμός έφτανε τους 47), ενώ αρκετοί ήταν οι τραυματίες. Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη ωστόσο πιθανολογείται ότι οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, που κατέστρεψε ολοσχερώς το ένα από τα βαγόνια. Το ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη Νελόρ του κρατιδίου Αντρα Πραντές σε τρένο που ξεκίνησε από το Νέο Δελχί. Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι ιδιαίτερα συχνά στην Ινδία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να σκοτώνονται κάθε χρόνο, ενώ το κράτος επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία, αφού δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και των συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ