Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οι λαοί να ματαιώσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Επιστολή στην Κάθριν Αστον, Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, με την οποία καταδικάζει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία, που δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή, έστειλε την περασμένη βδομάδα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης υπογραμμίζουν ότι «ο σκληρός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη διασφάλιση επιρροής και γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, ανεβάζει την ένταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη».

Οπως τονίζουν, «η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης, όπως στη Λιβύη, ενάντια στη Συρία και στο Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα, κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της Αμερικανο-ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης να συμμετέχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταλήγει: «Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της, που είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του και την πορεία της χώρας του» και «καλεί το λαό μας να εκδηλώσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του με τους λαούς της περιοχής που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να σύρουν σε σφαγή. Να δυναμώσει την πάλη του για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αποτελεί την πιο πολύτιμη συνεισφορά για το ειρηνικό μέλλον και τη λαϊκή ευημερία στην ευρύτερη γειτονιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ