Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαιότητα για όλες τις ηλικίες η φυσική αγωγή

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Η αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής και της άθλησης για όλες τις ηλικίες καθώς και τα προβλήματα που ορθώνονται σήμερα στο να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα η άθληση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Η συζήτησή μας με το σωματείο των Ολυμπιονικών ήταν πολύ σημαντική, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα θέμα που το ΚΚΕ δίνει πολύ μεγάλη σημασία: Τη φυσική αγωγή για όλους, απ' όταν το παιδί μπορεί να μπει στη διαδικασία της φυσικής αγωγής, μέχρι να πεθάνουμε. Μαζικά φυσική αγωγή για όλους. Από εκεί και πέρα βεβαίως δημιουργείται και το έδαφος για να αναπτυχθούν τα ταλέντα και να έχουμε Ολυμπιονίκες.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα η φυσική αγωγή έχει πάει πάρα πολύ πίσω. Ποτέ δεν ήταν σε μια καλή στάθμη, σήμερα μάλιστα κοντεύει να πάρει διαζύγιο από το σχολείο, κοντεύει να πάρει διαζύγιο από τα πανεπιστήμια και οι δήμοι λόγω οικονομικών, έχουν περιορίσει τις όποιες δραστηριότητες έκαναν, οργανωμένες ή και εθελοντικές.

Εμείς ζητήσαμε και τη βοήθειά τους να ανοίξουν αυτό το θέμα γενικότερα στη νεολαία με το κύρος που έχουν, με τη δουλειά που έχουν κάνει ως Ολυμπιονίκες. Γιατί ξέρουμε ότι για να γίνει κάποιος Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον τομέα τον δικό τους, δεν είναι κάτι εύκολο, σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίζεται στις προσωπικές τους προσπάθειες. Και από αυτήν την άποψη ζητάμε πραγματικά να ενημερώσουν τη νεολαία για την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής.

Είναι θέμα υγείας, είναι θέμα ισορροπίας και δεν πρέπει στο όνομα της κρίσης, της ανέχειας, της φτωχοποίησης, να μειωθούν οι απαιτήσεις πριν απ' όλα των γονιών και των νέων ανθρώπων για τα δικαιώματά τους. Η φυσική αγωγή είναι στο ίδιο πεδίο για μας με το να έχεις να φας, με το να μορφωθείς και με το να έχεις δουλειά».

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο χώρο της γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: «Ο αθλητισμός αφορά όλους τους πολίτες, το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει μικρό ή καθόλου κόστος και ως σύλλογος έχουμε κινητοποιηθεί για να παρακινήσουμε τους νέους προς την άσκηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ