Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα τα προνόμια για το κεφάλαιο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές στα δάση μάς πληροφόρησε ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας. Δεν ξέρεις τι να ...αμφισβητήσεις πρώτο δηλαδή.

Γιατί, αυτοί που με τις πολιτικές τους, επί πολλά χρόνια, έχουν καταστρέψει τη δασοπυρόσβεση, δεν είναι δυνατόν να μας μιλάνε για ... «βοήθεια από το εξωτερικό».

Δε δίνουν φράγκο για την πρόσληψη πυροσβεστών, για οχήματα, ελικόπτερα και αεροπλάνα πυρόσβεσης, περικόπτουν ακόμη περισσότερο τα σχετικά κονδύλια και ...μιλάνε κι από πάνω.

Επίσης, αυτοί που έχουν περάσει ένα σωρό δασοκτόνους νόμους και νομιμοποιούν κάθε μεγάλο καταπατητή δασικής έκτασης είναι μάλλον απίθανο να θέλουν να σώσουν τα δάση της χώρας.

Μάλλον σαν οικόπεδα τα βλέπουν ακόμη και στις αεροφωτογραφίες. Εκεί που υπάρχουν δέντρα βλέπουν ξενοδοχεία, εκεί που υπάρχουν κοιλάδες καζίνα και εκεί που υπάρχει άγρια φύση ...άγρια κέρδη για πολυεθνικές.

Κι αν κανείς αμφιβάλλει δεν έχει παρά να δει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ηλεία και την Εύβοια μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων.

ΣΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ κτιρίων θα προχωρήσουν - όπως μάθαμε - όλα τα αρμόδια υπουργεία. Για να ξέρουν, λέει, τι έχουν, τι χρειάζονται και τι τους περισσεύει. Προφανώς για να περιορίσουν ξανά τα έξοδα.

Τώρα, αν προκύψει μέσα στον όλο χαμό και κάποιο καλό κτιριάκι, βολικό για κάποιον μεγαλοϊδιώτη που έχει κάποια φαεινή ιδέα, προκειμένου να «επενδύσει» χωρίς να βάλει φράγκο υποθέτουμε πως ...κάτι θα γίνει.

Ως γνωστόν, θέλουμε ανάπτυξη στη χώρα και όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό: Κάθε προνόμιο στο κεφάλαιο, προκειμένου να μας κάνει τη χάρη να ...εκμεταλλευτεί τη δημόσια περιουσία και τους εργαζόμενους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ