Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα, χτες τα ξημερώματα, χωρίς να προκληθούν θύματα, πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός «απαντώντας» σε εκτόξευση ρουκέτας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ενοχος κρίθηκε από δικαστήριο ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος Ιερουσαλήμ για σκάνδαλο διαφθοράς -διευκόλυνση γνωστού επιχειρηματία στην ανάληψη έργων στην Ιερουσαλήμ- αν και απαλλάχθηκε για τις δύο άλλες κατηγορίες που τον βάρυναν και επίσης σχετίζονται με διαφθορά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νέα προσφυγή κατά της απόφασης για την έκδοσή του στις ΗΠΑ κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, ο ιμάμης Αμπού Χάμζα. Ο Χάμζα κατηγορείται από τις ΗΠΑ για σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Εκκληση για διάλογο απήθυνε ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, στις ιθαγένικες οργανώσεις, που ολοκλήρωσαν προ ημερών τη δεύτερη μεγάλη πορεία τους και έφτασαν στην πρωτεύουσα και έχουν κατασκηνώσει κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι ιθαγενείς ζητούν την οριστική ματαίωση του σχεδίου υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου ΤΙΡΝΙΣ που θα συνδέσει τη Βραζιλία και τη Βολιβία με το Περού και τον Ειρηνικό και ο οποίος περνάει από το Εθνικό Πάρκο και την προστατευόμενη περιοχή των ιθαγενών στο κέντρο της χώρας.

ΑΒΑΝΑ.-- Επίσκεψη στη Ρωσία ξεκινά σήμερα ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η επίσκεψή του στη Ρωσία έρχεται μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα και το Βιετνάμ.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την αποπομπή του Προέδρου της χώρας Τράιαν Μπασέσκου, ενώ παράλληλα όρισε μεταβατικό Πρόεδρο τον επικεφαλής του κυβερνώντος συνασπισμού Κριν Αντονέσκου. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία τη περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο όπου με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε η καθαίρεση του Μπασέσκου. Η καθαίρεση του Μπασέσκου δε θα ισχύσει παρά μόνον αν επικυρωθεί από ένα δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συμφωνία για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υπέγραψαν χτες οι εκπρόσωποι του συνασπισμού που συσπειρώνονται γύρω από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, του συνασπισμού Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας και του κόμματος Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ