Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προεκλογικά τεχνάσματα Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πόλεμος εντυπώσεων και οι «μάχες χαρακωμάτων» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, θα εντείνονται μέρα τη μέρα όσο πλησιάζει η ημερομηνία της έναρξης της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας των εκλογών του Νοεμβρίου και δεδομένου ότι η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα είναι διχασμένο.

Ο Ομπάμα καλεί εκ νέου το Κογκρέσο να επεκτείνει κατά ένα έτος τις μειώσεις φόρων που ίσχυαν κατά την περίοδο της προεδρίας του Τζορτζ Μπους όμως για τις οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως προσθέτοντας ότι αντιθέτως οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν για τα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ δεν θα πληγούν μικρές επιχειρήσεις καθώς το 97% του συνόλου των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα πέσει κάτω από όριο εισοδήματος των 250.000 δολαρίων το χρόνο. Πρέπει να πούμε ότι το οικογενειακό εισόδημα των 250.000 στις βόρειες πολιτείες και ειδικά σε πόλεις υψηλού κόστους ζωής, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βοστόνη, το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο θεωρείται «ανώτερο μεσαίο» εισόδημα, ενώ οι πραγματικοί πλούσιοι συνήθως φοροδιαφεύγουν κρυβόμενοι πίσω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και φορολογούνται με πολύ χαμηλούς συντελεστές.

Νέο τραστ στο χώρο της Υγείας

Η εξαγορά της Amerigroup Corp. από την WellPoint ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στον αμερικανικό νοσοκομειακό κλάδο και την καθιστά ένα από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους σε ό,τι αφορά τη «διαχείριση» ασθενών βάσει των προγραμμάτων Υγείας Medicare και Medicaid. Οι δύο εταιρείες φρόντισαν να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους μόλις μία βδομάδα μετά την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε συνταγματικό το πρόγραμμα Medicare που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Ομπάμα και βάσει του οποίου θα έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 30 εκατ. ανασφάλιστοι Αμερικανοί. Ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί θα έχει περισσότερους από 4,5 εκατ. πελάτες και θα δραστηριοποιείται σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ