Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Κατασταλτικός μηχανισμός η δημοτική αστυνομία;

Δημοτικοί αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μετανάστη αλιεργάτη και «συνέλαβαν» τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά επειδή διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό

Σε βιαιοπραγίες σε βάρος Αιγύπτιου αλιεργάτη μετανάστη επιδόθηκαν χτες το πρωί δύο υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μέσα στη λαϊκή αγορά της περιοχής, ενώ όταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης, ο οποίος έτυχε να δει το περιστατικό, προσπάθησε να παρέμβει για να υπερασπιστεί το μετανάστη, βρέθηκε κρατούμενος(!) στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας!

Για το απαράδεκτο περιστατικό που ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, την πολιτική ευθύνη αναλαμβάνει ακέραια η δημοτική αρχή του Λ. Τζανή (εκλεγμένος με την επίσημη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και από πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ), καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας, προσπάθησαν από πάνω να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Παρέμβαση στον αντιδήμαρχο και τη δημοτική αστυνομία έκανε ο Ηλίας Πατίδης, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, ενώ μπροστά στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας έγινε συγκέντρωση εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου, ενώ παραβρέθηκαν και συνδικαλιστές από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. Μόλις ο συνδικαλιστής αφέθηκε ελεύθερος έγινε παρέμβαση στο γραφείο δημάρχου από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, που ξεκαθάρισαν ότι θα θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία της Ζώνης και το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας καταγγέλουν την «ωμή βία υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας» σε βάρος του μετανάστη, και την προσαγωγή του συνδικαλιστή, τονίζοντας ότι επιχειρείται «μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό στα χέρια της άρχουσας τάξης για να κρατά το λαό μας με σκυμμένο το κεφάλι». Και ξεκαθαρίζουν ότι «η ενιαία πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών κόντρα στην αντεργατική, αντιμεταναστευτική, επιθετική πολιτική είναι για όλους μας μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ