Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βασικός στόχος οι μετανάστες

Σ' έναν από τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής κατασταλτικής πολιτικής αναφέρθηκε στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Πρόκειται για το κυνηγητό των προσφύγων του ιμπεριαλισμού που έχει ενταθεί ιδιαίτερα από όλες τις κυβερνήσεις, από το 2009 και μετά. Η πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Ετσι, την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια των ειδικών αστυνομικών δράσεων στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν 9.236 αλλοδαποί. Προσήχθησαν 4.223 αλλοδαποί σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες. Συνελήφθησαν 130 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς. Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν επτά κτίρια. Οι συλλήψεις αφορούσαν 28 αλλοδαπούς που κρατούνται για διοικητική απέλαση. Εξάλλου, την τελευταία βδομάδα σε όλη τη χώρα προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 5.092 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 506 μετανάστες για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς.

Επίσης, το περασμένο σαββατοκύριακο 86 μετανάστες διώχτηκαν από τη χώρα, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ