Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καμιά δίωξη δεν πρόκειται να κάμψει τους αγώνες

Συνδικαλιστές καλούνται σε απολογία για κινητοποιήσεις στα διόδια

Προκαταρκτική εξέταση για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα διόδια των Μαλγάρων, στις 31 Μάρτη του 2012, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και άρχισε να στέλνει κλήσεις σε αγωνιστές, με τις οποίες τους καλεί να απολογηθούν για την κατηγορία της παράνομης βίας.

Θυμίζουμε ότι στις 31 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κινητοποίηση σε 19 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, μέσα από την οποία εκφράστηκε η καταδίκη της απόφασης της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και τη λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης, με τη μετατροπή του «αδικήματος» από πταίσμα σε πλημμέλημα.

Οι κλήσεις σε απολογία γίνονται με βάση την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας των οχημάτων. Ηδη έχουν κληθεί να απολογηθούν 4 στελέχη του ΠΑΜΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν και άλλοι.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ζητά την άμεση διακοπή της εισαγγελικής διαδικασίας για δίωξη των στελεχών του. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όσο η κρίση βαθαίνει και οξύνεται, όσο η αντιλαϊκή πολιτική κλιμακώνεται, τόσο πιο ανοιχτή και βίαιη θα γίνεται η καταστολή. Η πολιτική αυτή έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα του κινήματος και κάθε αντίστασης».

Και σημειώνει: «Παράνομη είναι η επιβολή των διοδίων για έργα που ήδη έχουν πληρωθεί από το λαό μέσα από τη βαριά φορολογία του και πληρώνονται από τον ίδιο για δεύτερη φορά, πλουτίζοντας τις κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους.

Η αντίσταση στα διόδια, στη φοροεπιδρομή, στα χαράτσια είναι δικαίωμα και υποχρέωση των εργαζομένων και του λαού.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι καμιά δίωξη δεν πρόκειται να κάμψει τους αγώνες. Χωρίς αυτούς και την κλιμάκωσή του, χωρίς ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, χωρίς να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη του στα χέρια του, δεν πρόκειται να υπάρξει "άσπρη μέρα" για τη λαϊκή οικογένεια.

Μπροστά στην όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής από τη νέα συγκυβέρνηση, χωρίς καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να επιβιώσει ο λαός μας μέσα στο μαντρί της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο τιμόνι της οικονομίας, άρα και της πολιτικής εξουσίας, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανώσουν με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ