Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Από μέρα σε μέρα
Τελειώνουν τα ψέματα...

Το όλο εγχείρημα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ περιβλήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης με μια δήθεν φιλολαϊκή προοπτική - της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων στα πλαίσια της ΕΕ. Πριν όμως «αλέκτορα φωνήσαι» κατέρρευσε και αυτό το επιχείρημα. Η ίδια η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει στον ίδιο στόχο: Μείωση δημόσιων ελλειμμάτων, παραμονή με κάθε κόστος στο ευρώ και την ΕΕ. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Μοιραία, όχι μόνο τα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν, αλλά αν χρειαστεί θα έρθουν και άλλα.

Την ίδια στιγμή, και καθώς η «επαναδιαπραγμάτευση» είναι δεδομένο ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε συνθήκες άγριου και εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων μερίδων του κεφαλαίου, είναι σίγουρο ότι θα δυναμώσουν οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού του λαού, με στόχο να αποσιωπηθεί η αρμονική αντιλαϊκή συνεργασία των επιτελείων της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων όλων των κρατών - μελών της.

Η ίδια η συγκυβέρνηση με την προγραμματική της συμφωνία φροντίζει εκ των προτέρων να βεβαιώσει την τρόικα ότι το έργο της θα συμμορφωθεί στις ανάγκες του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Δεν έχει άλλο δρόμο παρά να συνεχίσει στην ίδια ρότα, αυτή του μνημονίου, της λιτότητας, του πετσοκόμματος των μισθών, των απολύσεων, της αύξησης της φορολογίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org