Κυριακή 24 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Μαρτυρία μητέρας

«Την Παρασκευή 1η Ιούνη, χρειάστηκε να πάω το μωράκι μου - μόλις 5,5 μηνών - στα εξωτερικά ιατρεία του Θριάσιου Νοσοκομείου που εφημέρευε. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν 2 τεράστιες ουρές από ανθρώπους που καρτερικά περίμεναν να πάρουν το "χαρτάκι" εισόδου για να τους εξετάσουν οι γιατροί.

Οι ελλείψεις που υπήρχαν μ' έκαναν να νιώσω ανήμπορη σα μάνα να προστατέψω και να βοηθήσω το παιδί μου. Στο εφημερεύον παιδιατρικό ιατρείο δεν υπήρχε χαρτί μιας χρήσεως να βάλουν στο κρεβατάκι που εξετάζουν τα μωρά. Χάλασε το θερμόμετρο της γιατρού κι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε άλλο.

Οταν τελικά κάναμε εισαγωγή (και μείναμε για πέντε μέρες) μας ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο γάλα που πίνει το μωρό δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, γιατί είναι "ειδικό" και έπρεπε να φέρουμε εμείς απ' το σπίτι. Νερό για να φτιάχνω το γάλα θα 'πρεπε να ζητάω απ' το κυλικείο του νοσοκομείου να μου το βράζουν στο δικό τους βραστήρα γιατί, όταν στο παιδιατρικό τμήμα υπήρχε βραστήρας - όπως ισχυρίστηκαν - δεν πρόσεχαν οι μανάδες και "τσουρουφλίστηκαν" παιδάκια! Κι όταν μια νοσηλεύτρια προσφέρθηκε να μου βράζει νερό απ' το βραστήρα που είχαν στο δωμάτιο νοσηλευτών, τότε "πετάχτηκε" κάποιος και της είπε να μην κάνει "εξαιρέσεις"...

Επειτα, είχαμε πρόβλημα με την κρέμα. Στην κρέμα του μωρού χρειαζόταν να μπει μισό αχλάδι, αλλά το νοσοκομείο δεν είχε αχλάδια, μας είπαν. Αν θέλαμε υπήρχαν μήλα. Το διατροφολόγιο ενός βρέφους είναι πολύ συγκεκριμένο και είναι επικίνδυνο να μην ακολουθείται. Την τρίτη μέρα νοσηλείας μας έφεραν το 1/3 της μερίδας, γιατί... τα φακελάκια κρέμας που είχαν στο νοσοκομείο ήταν λίγα και για να μπορεί να φάει και τις υπόλοιπες μέρες που θα έμενε το μωρό μέσα, έπρεπε να μειώσουν τη δόση. Δηλαδή, απ' την 3η μέχρι και την 5η μέρα το μωρό έτρωγε το 1/3 κρέμας από αυτό που έπρεπε να φάει κανονικά.

Πέντε μέρες νοσηλείας, σεντόνια δεν αλλάξανε. Επρεπε να ζητήσω εγώ να μου δώσουν καθαρά σεντόνια και μάλιστα τη μία φορά η απάντηση ήταν "κάτσε να δούμε αν έχουμε".

Σε κάθε βάρδια, όσα παιδάκια κι αν νοσηλεύονταν στην παιδιατρική κλινική υπήρχε μια νοσοκόμα και ελάχιστοι γιατροί που είχαν γίνει "λάστιχο"...

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αντί να λένε μόνο ότι "έχουμε τρομερές ελλείψεις πρώτων υλών και προσωπικού", πρέπει να οργανωθούν και να γίνουν ρυάκι σ' ένα κίνημα όπου η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους θα είναι αίτημα πρώτης γραμμής. Πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να διεκδικούν, να μη συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που τους πετάνε...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ