Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11290

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή!

ΣΕΛ.  16  -  17
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ετοιμάζουν κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

ΣΕΛ.  2

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ προωθεί η συγκυβέρνηση

Το ΚΚΕ θα ριχτεί στη μάχη, να οργανωθεί λαϊκή παρέμβαση για λύσεις στα επείγοντα λαϊκά προβλήματα

  • Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα. Στόχος της, σύμφωνα με τη διακήρυξή της, είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, η καπιταλιστική ανάπτυξη, η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ο μηδενισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος, η εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών.
  • Η επαναδιαπραγμάτευση που συζητούν θα επιφέρει πρόσθετα κρατικά δάνεια, πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και το μηδενισμό των ελλειμμάτων, ενώ θα καθοριστεί από τις οξυμένες αντιθέσεις και τους συμβιβασμούς των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.
  • Το ΚΚΕ θα ριχτεί στη μάχη στη Βουλή και στο λαό για να οργανώσει την εργατική - λαϊκή παρέμβαση και πάλη για προστασία των ανέργων, εξασφάλιση φαρμάκων και λειτουργίας των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων, να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να εξασφαλιστεί η λειτουργία της Εκπαίδευσης, κ.λπ.

ΣΕΛ.  3  -  5

Icon

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας

Την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων της Αττικής και την αποτροπή των καταστρεπτικών συνεπειών από τις πυρκαγιές, μαζί με ταυτόχρονη χρηματοδότηση των δασαρχείων, της περιφέρειας, των δήμων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21


21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στα χνάρια της τιμημένης ιστορίας του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στα πρόθυρα νέας επίθεσης

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΟΔΟΣ «G20»
Ανταγωνισμοί και συμβιβασμοί

ΣΕΛ.  23
Σχετικά με τα βλαστοκύτταρα

ΣΕΛ.  14  -  15
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολοι στο πλευρό των χαλυβουργών

ΣΕΛ.  20
ΗΠΑ
Εξαρση φτώχειας και εξαθλίωσης

ΣΕΛ.  22
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ενταση κρίσης και αντιλαϊκών μέτρων

ΣΕΛ.  27
Σε κατάσταση ασφυξίας νοσοκομεία - ΕΟΠΥΥ

Οι υπηρεσίες Υγείας και το φάρμακο -το δικαίωμα στη ζωή, δηλαδή- βρίσκονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων που ξεζουμίζουν τα νοσοκομεία, τις δομές Υγείας, τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους ασθενείς.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ