Κυριακή 24 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Ελληνικά και ρωσικά ηχοχρώματα

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ηρώδειο, με έργα Μανώλη Καλομοίρη, Σεργκέι Προκόφιεφ και Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι

Προκόφιεφ
Προκόφιεφ
Αντιπροσωπευτικά έργα των τριών σπουδαίων συνθετών της Ανατολικής Ευρώπης, κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής και της ρωσικής Εθνικής Σχολής αντίστοιχα, των Μανώλη Καλομοίρη, Σεργκέι Προκόφιεφ και Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, συνδυάζονται γοητευτικά και αναπάντεχα στην ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αθηνών συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στις 28 του Ιούνη (9μμ), στο Ηρώδειο. Σολίστ θα είναι ο διεθνώς ανερχόμενος, 29χρονος Ελληνας πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ Βασίλης Χριστόπουλος.

Tο πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ένα περίφημο συμφωνικό έργο του Μανώλη Καλομοίρη, το «Τρίπτυχο για ορχήστρα». Θιασώτης της αξιοποίησης του γνήσιου νεότερου ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, καθώς και του δημοτικισμού, ο Μανώλης Καλομοίρης, με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τη Ρωσία, όπου είχε εργαστεί ως καθηγητής σε ιδιωτικό ωδείο, μελετώντας παράλληλα από κοντά τη ρωσική μουσική, συντάσσεται αμέσως με το προοδευτικό κίνημα της εποχής του. Θ' ακολουθήσει το «Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο» του Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953), ένα από τα απαιτητικότερα, αλλά και τα ωραιότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τη δημοφιλέστατη «Τέταρτη Συμφωνία» του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι (1840-1893), κομβικό έργο του ρωσικού Ρομαντισμού.



Καλομοίρης
Καλομοίρης

Τσαϊκόφσκι
Τσαϊκόφσκι

ΣΕΛ.  4

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ