Πέμπτη 21 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να εμπιστευτεί τη δύναμή του ο λαός

Η ...φρεσκομαγειρεμένη κυβέρνηση θα ξεκινήσει την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού για την υλοποίηση των προσταγμάτων του κεφαλαίου.

Για να εισπραχθούν βάναυσοι φόροι και να επιβληθούν οι συνέπειες του νόμου στους - φτωχούς - κακοπληρωτές. Για να μειωθούν μισθοί, συντεταγμένα και μαζικά, μέσα από τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όχι αποσπασματικά, όπως το κάνουν τώρα πολλά αφεντικά με τις ατομικές συμβάσεις. Για να αλλάξουν τα ονόματα των χαρατσιών, όχι όμως και για να καταργηθούν. Για να ξεπουληθούν οι υδρογονάνθρακες και ό,τι άλλο αξίζει σ' αυτόν τον τόπο και βρίσκεται στα χέρια του Δημοσίου. Για να ειπωθούν νέα ψέματα, να πουληθούν καινούριες, φρούδες ελπίδες και να επιτευχθεί ο βασικός, παράλληλος, στόχος της υποταγής του λαού σε μια πολιτική που τον καταστρέφει.

Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος τείνει να θυμάται μόνο τα ευχάριστα στη ζωή του και να ξεχνά τα δύσκολα που πέρασε. Η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει να ...αναθερμάνει τη συλλογική μνήμη. Αλλά και να την υποτάξει.

Οπότε, με δεδομένη τη φτώχεια που συνεπάγεται η κυρίαρχη πολιτική, το θέμα είναι και πάλι: Αντίσταση ή υποταγή.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν χρόνο. Πρέπει να κάνουν την επιλογή τους και πρέπει να είναι αντίσταση. Και δεν είναι μόνοι τους. Για μια ακόμη φορά, παρά τις δυσκολίες, θα βρουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ. Επίμονο και μονότονο υποστηρικτή των λαϊκών συμφερόντων. Ακούραστο πολέμιο του μεγάλου κεφαλαίου. Εμπειρο οργανωτή της πάλης, που έχει στα χέρια του τα αναγκαία εργαλεία ανάλυσης της κατάστασης.

Οι δυνατότητες υπάρχουν. Η δύναμη βρίσκεται στο λαό. Να μην το βάλει κάτω, να μην αστοχήσει, να μην καθυστερήσει να βγει στο δρόμο του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ