Κόντρα στη στάση συμβιβασμού που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση |
Το κλαδικό σωματείο Αθήνας, προειδοποιεί πως «η μάχη για την κλαδική συλλογική σύμβαση είναι σε εξέλιξη. Παρά τη λήξη της μετενέργειας δεν χαρίζουμε τα κατεκτημένα δικαιώματά μας στους εργοδότες. Η κατάκτηση της σύμβασης είναι ζήτημα συσχετισμού δύναμης και πάλης. Εμείς να επιβάλλουμε τη θέλησή μας στους εργοδότες. Να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση! Γιατί: Μειώνεις και το μισθό σου και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά σου δικαιώματα. Από την επόμενη μέρα θα δουλεύεις με πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που είχε μέχρι τώρα η πρόσληψη που έχεις υπογράψει και είναι ακόμα σε ισχύ.
Χωρίς να το θες βάζεις εμπόδια στην υπογραφή ΣΣΕ. Διευκολύνεις την εργοδοσία να διαλύσει και τα τελευταία μας δικαιώματα. Μην ξεχνάς, ότι ακόμα και όσοι εργοδότες έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΠΥ, συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τις απολύσεις. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ΟΣΝΙΕ που όχι μόνο δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία αγωνιστικής απάντησης στις απαιτήσεις των εργοδοτών, αλλά οι ίδιοι στους χώρους τους - Ωνάσειο και Ντυνάν - υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις».
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να ειδοποιούν άμεσα για ό,τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, σε οργάνωση και επαγρύπνηση καθώς από τις 18 Ιούνη έρχεται αντεργατική θύελλα και να παλέψουν για: