Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέος ηλεκτρονικός ιός

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.--

Ενας «σούπερ» ηλεκτρονικός ιός κυκλοφορεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στο Ιράν, ο οποίος εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσκολία. Αυτό ανακοίνωσε, χτες, η ιρανική ηγεσία και επιβεβαίωσε η ρωσική εταιρεία ασφάλειας ηλεκτρονικών συστημάτων και υπολογιστών, «Κασπέρσκι ΖΑΟ». Ο καινούργιος ιός ονομάζεται «Flame» και ασχολήθηκαν μαζί του σχεδόν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων μετά από σχετική έκκληση που του απηύθυνε η Ενωση Διεθνών Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

Κατά την εκτίμηση όλων κατασκευάστηκε από όποιον είχε κατασκευάσει και τον ηλεκτρονικό ιό «Stuxnet», δηλαδή μυστικές υπηρεσίες κάποιας χώρας, με τις περισσότερες υποψίες να στρέφονται στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι έχει, ήδη, κατασκευάσει το «αντιβιοτικό» για τον ιό.

Συμφωνίες γίνονται και ακυρώνονται

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν, «Petropars», και η αντίστοιχη της Βενεζουέλας, PdVSA, υπέγραψαν χθες συμφωνία 25ετούς διάρκειας για την έρευνα και εξόρυξη κοιτασμάτων στο Ντομποκούμπι στην ανατολική Βενεζουέλα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο «Mehr». Σύμφωνα, πάντα, με τα ιρανικά ΜΜΕ, η ιρανική ηγεσία ακύρωσε συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού φράγματος. Ο λόγος δεν ανακοινώθηκε. Η Τεχεράνη, κατά διαστήματα, έχει ακυρώσει συμφωνίες, πολλών δισεκατομμυρίων, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική πλευρά καθυστερεί πάρα πολύ στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μόνο περίπου 10% των εξαγγελθέντων, από το 2007, επενδύσεων των πολλών δισ. να έχουν γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ