Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάθεση πρώην διοικητή της «Αντιτρομοκρατικής»

Στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» κατέθεσε ο πρώην διοικητής της «Αντιτρομοκρατικής». Ο Δ. Χωριανόπουλος είπε πως δεν ξέρει για παρακολουθήσεις Μαζιώτη και άλλων κατηγορουμένων την περίοδο που ήταν υποδιοικητής (2005-2008). Οσο για την περίοδο που ήταν διοικητής, το Μάρτη ως το Νοέμβρη 2009 (μέχρι τρεις μήνες πριν τις συλλήψεις), είπε ότι δε γίνονταν παρακολουθήσεις γιατί «η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί μόνο όταν υπάρχουν στοιχεία, αποδείξεις, για να σχηματίσει τη δικογραφία... Γι' αυτούς τους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών του Μαζιώτη και της Ρούπα, δεν υπήρχαν στοιχεία, γι' αυτό και δεν είχαν μπει σε παρακολούθηση».

Συνήγοροι και κατηγορούμενοι κατέθεσαν συνεντεύξεις του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη που ανάμεσα σε άλλα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ο πρώην υφυπουργός λέει ότι η παρακολούθηση των Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα δε διακόπηκε ποτέ. Ενώ μιλάει και για παρακολούθηση εκτός από την Αντιτρομοκρατική και από την ΕΥΠ. Οι συνήγοροι σχολίασαν, επίσης, ότι «ο Σ. Νικητόπουλος βρίσκεται κατηγορούμενος επειδή στο σπίτι του βρέθηκε φύλλο εφημερίδας με προκήρυξη του ΕΑ» και έκαναν αναφορά στο βούλευμα.

Κατά τα άλλα, ο Δ. Χωριανόπουλος, απαντώντας σ' ερωτήσεις συνηγόρων, παρουσίασε την «Αντιτρομοκρατική» ως μια Υπηρεσία που όχι μόνο δεν κάνει επιτηρήσεις «χώρων» αν δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά δε συμμετέχει η υπηρεσία του σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις... Τα λεγόμενά του προκάλεσαν γέλια στο ακροατήριο. Οπως ήδη έγραψε ο «Ρ», το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του πρώην υφυπουργού Χρ. Μαρκογιαννάκη, μετά από αίτημα συνηγόρων κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ