Σάββατο 12 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Η εργοδοσία εκβιάζει με στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού
  • Οι μεγαλοδιευθυντάδες θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στην πύλη του εργοστασίου με σκοπό να «ανακοινώσουν» στους εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά χωρίς τους απολυμένους
  • Τώρα στην κρίσιμη αυτή στιγμή πρέπει να εκφραστεί ακόμα πιο ισχυρή η αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών

Από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στη «Χαλυβουργία»
Από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στη «Χαλυβουργία»
Στο αποκορύφωμά τους έφτασαν χτες οι εκβιασμοί και απειλές της εργοδοσίας του Μάνεση, ο οποίος επιδιώκει πλέον ανοιχτά και μετά από κοντά 200 ημέρες απεργίας να κάμψει τους περήφανους χαλυβουργούς και τον ηρωικό τους αγώνα, δημιουργώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Πιο προκλητικά από ποτέ, διαμήνυσε χτες το πρωί, μέσω των διευθυντών του εργοστασίου, ότι τη Δευτέρα το πρωί θα τοποθετηθούν οι κάρτες ωραρίου και με την παρουσία και ανώτερων διευθυντικών στελεχών και νομικών συμβούλων της επιχείρησης θα «ανακοινώσουν» σε όποιον εργαζόμενο θέλει να μπει να εργαστεί!!! Δήλωσαν, βέβαια, ότι από την «ανακοίνωση» θα εξαιρεθούν οι 119 απολυμένοι καθώς γι' αυτούς δεν υφίσταται το δικαίωμα στην εργασία.

Σθεναρά και αποφασιστικά από τη μεριά τους οι χαλυβουργοί, μέσω των συνδικαλιστών του σωματείου τους, διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να σπάσει την απεργία τους και ότι στο εργοστάσιο θα επιστρέψουν μόνο όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουν κανέναν απολυμένο στην τύχη του. Την ίδια στιγμή επανέλαβαν το αίτημα του σωματείου να γίνει συνάντηση με την εργοδοσία, το οποίο εδώ και καιρό απορρίπτει αδιάλλακτα. Αίτημα που σύσσωμοι οι χαλυβουργοί επικρότησαν μπροστά στους διευθυντές, δηλώνοντάς τους πως ό,τι έχει να πει η εργοδοσία να το πει στο σωματείο και μόνο σ' αυτό.


Η χτεσινή αυτή εξέλιξη αποδεικνύει περίτρανα πόσο πιεσμένη είναι πλέον η εργοδοσία από το σκληρό αγώνα των χαλυβουργών και κυρίως από την τεράστια και ανεξάντλητη αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράζεται από εργατικά και λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, αλλά και από συνδικάτα άλλων χωρών. Και αυτή η αλληλεγγύη είναι απαραίτητο να εκφραστεί ειδικά τώρα, στην πλέον κρίσιμη στιγμή αυτού του τιτάνιου αγώνα, όσο πιο ισχυρή γίνεται και από παντού. Μόνο αυτή η αλληλεγγύη, μαζί με την ατσαλωμένη ενότητα και αποφασιστικότητα των χαλυβουργών και η πίστη στο δίκαιο αγώνα τους θα καταφέρει να φρενάρει την εργοδοσία και την επιδίωξή της να βάλει σε εφαρμογή απεργοσπαστική μηχανή. Και τη Δευτέρα το πρωί μπροστά στην πύλη της «Χαλυβουργίας» η μαζική περιφρούρηση της απεργίας, δεμένη σαν το ατσάλι, θα δώσει τη μάχη, όπως τη δίνει άλλωστε τόσες ημέρες τώρα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org