Σάββατο 12 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Επιχείρηση ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων

Σχεδίαζε να κόψει 130-300 ευρώ σε όσους πήραν μέρος σε δραστηριότητες του Συλλόγου Εργαζομένων, αλλά αναγκάστηκε να αναστείλει την απόφαση μετά από μαζική διαμαρτυρία

Ο αγώνας των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», με επικεφαλής το Σύλλογό τους (ΣΕΝΕ), φαίνεται ότι τρόμαξε τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Ετσι αποφάσισε να πετσοκόψει τα ημερομίσθια των εργαζομένων που συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις του γραφείου Διοίκησης που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη. Στα σχέδιά της ήταν να αφαιρέσει απ' τη μισθοδοσία του Ιούνη 2012 από 130-300 ευρώ σε όσους πήραν μέρος στις μαζικές διαδικασίες του ΣΕΝΕ και τις κινητοποιήσεις. Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η Διοίκηση δεσμεύτηκε στο ΣΕΝΕ ότι αναστέλλει την παρακράτηση των χρημάτων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΝΕ, μεταξύ των άλλων καταγγέλλει: «Στόχος της Διοίκησης προφανώς δεν είναι η ...εξοικονόμηση πόρων, αλλά η ποινικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών αγωνιστικών κινητοποιήσεων - η τρομοκράτηση όσων εργαζομένων δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται στη βάρβαρη καθημερινότητά μας με τις κάθετες περικοπές μισθών, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μας, αλλά και νοσηλείας των ασθενών. Εντάσσεται στη γενικότερη πρόθεση της εργοδοσίας να φιμώσει την αγανάκτηση των εργαζομένων και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια μαζικής διεκδίκησης. Να καταργήσει δημοκρατικές ελευθερίες μας, να μας βάλει στον πάγο δρώντας προληπτικά (και παραδειγματικά για εργαζόμενους άλλων χώρων) ενόψει της πάνδημης οργής που θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα αφού η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται με ορμή!

Στο βαθμό που αυτά έγιναν, ενώ το ΔΣ του Σωματείου είχε ανακοινώσει τις Γενικές Συνελεύσεις και, μάλιστα, φρόντισε να υπάρχει ενυπόγραφα προσωπικό ασφαλείας ώστε να μη διακινδυνεύσει η ασφάλεια των αρρώστων, φαίνεται ότι έχουν σοβαρές ευθύνες οι "συνάδελφοι" που έσπευσαν να δώσουν στη Διοίκηση καταλόγους με το νοσηλευτικό προσωπικό που δήθεν ξαφνικά τρελάθηκε και απουσίαζε επί μέρες αυθαίρετα(!). Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να αυτοδιοριστούν ως το μακρύ χέρι της Διοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ