Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11255

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιδιο αντιλαϊκό νόμισμα οι εκβιασμοί Σόιμπλε - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΡΚΟ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η νεολαία να πει πιο δυνατά ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο Πεδίον του Αρεως στις 8.30 μ.μ.
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
  • Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!
  • ΤΗΝ ΩΡΑ που, στο όνομα της διακυβέρνησης της χώρας, προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, επιχειρείται από το κατεστημένο, με τη συμμετοχή κυρίως Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου - Κουβέλη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία υποκρισίας, αποπροσανατολισμού, εκβιασμών, αναπαραγωγής και δημιουργίας νέων κάλπικων διλημμάτων, για την υποταγή του λαϊκού ριζοσπαστισμού.
  • ΤΗΝ ΩΡΑ που Ευρωπαϊκή Ενωση, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές «ψήνουν» τις σημερινές ή αυριανές κυβερνήσεις συνεργασίας, δουλεύοντας τη διαμόρφωση του νέου δίπολου κεντροδεξιάς, με πυρήνα τη ΝΔ και κεντροαριστεράς με πυρήνα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ.
  • ΤΗΝ ΩΡΑ που το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και της ΕΕ στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστική συμβολή των ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ διαβουλεύονται για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης «συνεργασίας», στη βάση των ψεύτικων διλημμάτων: ευρώ - δραχμή, μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση - σκληρή διαπραγμάτευση για ορισμένα ίδια ψίχουλα κοροϊδίας στους πιο εξαθλιωμένους.
  • Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα εγρήγορσης, ετοιμότητας, ασυμβίβαστης πάλης για ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Δράση για την απεργία στις 15 Μάη

Με στόχο την επιτυχία της απεργιακής μάχης στις 15 Μάη ώστε να υπογραφούν ικανοποιητικές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συνεχίζουν καθημερινά τη δράση τους οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών που αποφάσισε 48ωρη απεργία.


ΣΕΛ.  11

Βολεύει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική της ΝΔ με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, βάζει «στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα», όπως είπε χθες ο Αντ. Σαμαράς, καταθέτοντας νέα διαπιστευτήρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στους ξένους συμμάχους τους ότι είναι ικανοί να διεξαγάγουν αποτελεσματικά τον αντεργατικό αντιλαϊκό πόλεμο. Να περάσουν διά πυρός και σιδήρου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Αυτό σημαίνει να τελειώσουν οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα που ακόμη έχουν απομείνει. Να τσακιστεί η ταξική πάλη κόντρα στο κεφάλαιο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Κατά τα άλλα, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της ΕΕ και ότι θέλει να καταγγείλει μνημόνια και δανειακή σύμβαση - κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει - για να τον αναγορεύσει ως βασικό εκλογικό του αντίπαλο. Αυτό βολεύει και το σύστημα, και τον ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ. Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στα κάλπικα διλήμματα «δεξιά-αριστερά» και «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ή «ευρώ ή δραχμή». Να σηκώσει κεφάλι κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους, με το ΚΚΕ.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνει άλλους 12 παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Παρακαταθήκη η απεργία

ΣΕΛ.  11
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Καινούριοι εκβιασμοί από την εργοδοσία

ΣΕΛ.  10
Καρκινοπαθής χωρίς φάρμακα στο νοσοκομείο

ΣΕΛ.  10
ΣΥΡΙΖΑ
Εμπαιγμός του λαού με μνημόνιο και δανειακή

Η προγραμματική του θέση για καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης μεταπήδησε στη θέση για διαπραγματεύσεις και συνολική αλλαγή στρατηγικής της ΕΕ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο λαός θα σωθεί αν η λυκοσυμμαχία αποκτήσει μια άλλη πολιτική. Πρόκειται για πλήρη αποκάλυψη της τακτικής της απάτης με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε προεκλογικά να κοροϊδέψει το λαό και να κλέψει την ψήφο του.


ΣΕΛ.  5,    6,    8,    24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ