Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Στην εφεδρεία για λογαριασμό του συστήματος

Τα δικά του πέντε σημεία για συγκυβέρνηση παρουσίασε χτες ο Π. Καμμένος

Σε παιχνίδι εντυπώσεων και ψηφοθηρίας επιδίδεται εκ του ασφαλούς το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», το οποίο πίσω από τις «αντιμνημονιακές κορόνες» επιχειρεί να αποκρύψει την επί της ουσίας σύμπλευση με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ο κουρνιαχτός και τα πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν ότι αποτελεί εφεδρεία του συστήματος, έτοιμη να στηρίξει μια διέξοδο προς όφελος των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πριμοδοτεί τη συγκρότηση μιας κυβέρνηση «εθνικού σκοπού», όπως την ονόμασε, που θα αναλάβει να υλοποιήσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», το οποίο ως γνωστόν υπηρετεί τη στρατηγική της εγχώριας πλουτοκρατίας και ταυτίζεται πλήρως με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

«Πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η επιλογή της εθνικής κυβέρνησης που πρέπει να δημιουργηθεί. Οχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρέδωσε τη χώρα. Απαιτείται μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού προκειμένου να σώσουμε τη χώρα και να τη βγάλουμε από τη μέγκενη», τόνισε ο Π. Καμμένος μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει» δήλωσε ο Π. Καμμένος και μετά τη συνάντησή του χτες στη Βουλή με τον Αλ. Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι κατόπιν αυτού δεν υπήρχε λόγος να εξεταστούν διεξοδικά οι διαφωνίες των δύο κομμάτων που αφορούν στην ονομασία της ΠΓΔΜ, στη «λαθρομετανάστευση» κ.λπ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «στα οικονομικά ακόμη και σύγκλιση να υπάρχει, όπως στο θέμα της διαγραφής του μνημονίου, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί πλέον μόνο στα πλαίσια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «αν αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση (...) Θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο ίδιο μήκος, υποστήριξε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι «πρέπει να υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον σε πέντε σημεία από όλα τα κόμματα και κυρίως από όλους τους βουλευτές», όπως «η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία των μνημονίων, η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους, η τιμωρία των ενόχων και ο καθορισμός της ΑΟΖ». Οπως είπε, θα θέσει αυτά τα σημεία στη Βουλή εκτιμώντας ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε την πλειοψηφία και την κυβέρνηση αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ