Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» στις γειτονιές

«Τα αποτελέσματα των εκλογών, στο βαθμό που δεν αναδεικνύουν μια σταθερή κυβέρνηση την οποία χρειάζεται η χώρα και μια κυβέρνηση με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό (...) είναι ανησυχητικά. Σε περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογές, εγώ θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου να τους πω (...) Πρέπει να κοιτάξουνε πώς θα κρατήσουνε τη χώρα μέσα στο ευρώ. Πρέπει να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η ροή χρηματοδότησης προς τη χώρα, να μην διαταραχθεί με κανένα τρόπο το ευρωπαϊκό κεκτημένο (...)», είπε ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, προσθέτοντας για τη «διακομματική συνεργασία»: «Και στο Δήμο Αθηναίων, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά το εγχείρημα είναι πετυχημένο. Και δεν είναι τυχαίο και είμαι πολύ περήφανος που το λέω, ότι και τα τέσσερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΔΡΑΣΗ) που στηρίζουν το συνδυασμό μας, προεκλογικά υποστήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Αυτό που στηρίζει ο Καμίνης και όλοι τους, ο «ευρωμονόδρομος», κλείνει κι άλλους παιδικούς σταθμούς, απειλεί ανοιχτά τους εργαζόμενους του δήμου ότι έρχονται απολύσεις, απαξιώνει τα δημοτικά ιατρεία, καταρρακώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες, αποδέχεται συνεχώς και αδιαμαρτύρητα περικοπές στα κονδύλια που δέχονται οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό, διατηρεί απαράδεκτα υψηλά τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, στηρίζει τη δημόσια χρηματοδότηση έργων και αναπλάσεων που συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο. Τέτοια είναι η σταθερότητα, το κεκτημένο, η συνεργασία που ευαγγελίζονται.

Τίποτε δεν κερδίζει ο λαός από αυτά. Αγώνας καθημερινός, ταξικός, ανειρήνευτος δίχως καμιά αναμονή για το αν και πότε σχηματιστεί νέα αστική κυβέρνηση. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώθηση στη λαϊκή συμμαχία για ανατροπή της αστικής εξουσίας, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που σηματοδοτεί τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ