Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απανωτές οι κωλοτούμπες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ωρύεται η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) σε ανακοίνωσή της γιατί οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθούν χθες.

«Η σημερινή στάση των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε Τριτοβάθμιο επίπεδο - σημειώνει η «Αυτόνομη Παρέμβαση» - έρχονται σε συνέχεια των προσπαθειών για την ενίσχυση του δικομματισμού και τη νομιμοποίηση μέσα από τις εκλογές της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου». Χρεώνει, δηλαδή, στις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι παρατάξεις αυτές δρούσαν στηρίζοντας τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Εμείς δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε καθόλου σε αυτό. Ομως η ίδια η «Αυτόνομη Παρέμβαση» υποστήριζε άλλα πράγματα πριν λίγο καιρό.

Το Φλεβάρη του 2012 καλούσε τη ΓΣΕΕ «αντί να επιλέγει μια στάση σιωπής και αναμονής να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες».

Στα τέλη Μάρτη του 2012 με επιστολή της προς τη ΓΣΕΕ σημείωνε: «Η ΓΣΕΕ οφείλει από μια θέση αναμονής και απόστασης που χαρακτηρίζει την εικόνα και τη λειτουργία της, να μετατραπεί σε πραγματικό όχημα δυναμικής παρέμβασης και αντίστασης».

Με άλλα λόγια η «Αυτόνομη Παρέμβαση» καλούσε τους «δικομματικούς» για ανάπτυξη εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων, δηλαδή υπέτασσε τους εργάτες στους «δικομματικούς». Και κατηγορούσε για αδράνεια τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκαλύπτοντας συνειδητά τον ενεργό τους ρόλο στο πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών. Ακόμα και την Πρωτομαγιά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια συγκέντρωση ήταν με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους και συμβάλλοντας στην παραπλάνηση των εργατών.

Τέλος, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» που είναι τάχα ενάντια στο μνημόνιο, πήγε και υπέγραψε μαζί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τις οποίες αποδέχθηκαν αντεργατικές ρυθμίσεις που προβλέπουν τα μνημόνια, όπως η μείωση ή το πάγωμα μισθών. Αυτή είναι η «συνέπεια» της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι αντιλαμβάνεται την πάλη ενάντια στο μνημόνιο, το οποίο την μια μέρα καταγγέλλει και την άλλη λέει ότι θα το διαπραγματευτεί με τη λυκοσυμμαχία που τη θεωρεί αδιαπραγμάτευτη και αδήριτη πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ