Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Τρομοκρατία και αυταπάτες μέχρι την τελευταία ώρα

Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Προσαρμοσμένες στα διλήμματα και τις αυταπάτες που έσπειραν σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

«Πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά από Δευτέρα», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ενώ ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο καθένας μας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και ποια θα είναι η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες». Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέσα στη βδομάδα θα υπάρξει κυβέρνηση.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του, ψηφίζει για σταθερότητα, για ανάπτυξη, για ασφάλεια και για δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ενώ στη μακροσκελή του δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τη χώρα, για την πορεία της, τη φυσιογνωμία της, μετά το 1974 (...) Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρο εκτόνωσης κι ένα γύρο απόφασης (...) Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει, προσδιορίζει τον τρόπο που θα ζήσουμε. Αρα, περιμένουμε να δούμε πού πηγαίνει η χώρα».

«Μετά από δυόμισι χρόνια βαρβαρότητας, επιστρέφει επιτέλους η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε», αναφώνησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και ζήτησε ο λαός να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για αλλαγή πορείας. Δεν χωρά στην κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία η βαρβαρότητα των μνημονίων».

«Ο ελληνικός λαός σήμερα με την ετυμηγορία του θα αποφασίσει πώς πρέπει να πορευθεί η Ελλάδα μας και η κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε μεταξύ άλλων ψήφο «με λογική και όχι με θυμό, γιατί αύριο πρέπει να ξημερώσει για όλους μας, για όλη την Ελλάδα, η ελπίδα, η προσδοκία για ομαλότητα, η σταθερότητα και η απόδραση από την κρίση».

«Ξημερώνει μια νέα μέρα για την Ελλάδα και για τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας» διαπίστωσε ο Π. Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία» σημείωσε η Λ. Κατσέλη, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμφωνίας. Ψήφο «χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο» ζήτησε η Ι. Κοντούλη, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες για τις εκλογές, η ΔΗΣΥ ζητούσε από τους ψηφοφόρους «να παραμερίσουν το δίκαιο θυμό και την αγανάκτηση που αισθάνονται και να ψηφίσουν θετικά».

Στη δική του δήλωση, τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (!) «για τα ευρωομόλογα και για τη δυναμική επένδυση στην ανάπτυξη και το χτύπημα της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη» και ζήτησε στην κάλπη «να μη χαθούν οι κόποι, οι θυσίες του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ