Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Η εκλογική μάχη αφήνει παρακαταθήκη

Στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η Αλέκα Παπαρήγα

Από την επίσκεψη το Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα
Από την επίσκεψη το Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα
Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μαζί με υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος. Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, συνομίλησε με μέλη και φίλους του Κόμματος, με περαστικούς που σταμάτησαν να τη χαιρετήσουν και να ευχηθούν καλή επιτυχία στο Κόμμα. Ανάμεσα σε άλλους, τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εξέφρασαν με την παρουσία τους καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Γιώργος Σαρρής.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνομιλώντας με τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει σε κάθε περίπτωση η προεκλογική παρέμβαση του ΚΚΕ, το γεγονός ότι τέθηκε στο τραπέζι πιο ξεκάθαρα το ζήτημα της εξουσίας, τι είναι κυβέρνηση, τι είναι εξουσία και γιατί το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε μια τέτοια κυβέρνηση. Οπως σημείωσε, αυτό το διάστημα ωρίμασε περισσότερο το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας και η διαφορά της από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αυτά είναι παρακαταθήκη, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη και να μη στηρίξουν το ΚΚΕ, κι αν ακόμα δεν έχουν πειστεί, παρ' όλα αυτά θα προβληματιστούν. Ιδιαίτερα ο εργαζόμενος καταλαβαίνει μόλις πάει στον τόπο δουλειάς ποιος έχει την εξουσία, είπε. Γιατί το πολιτικό κόμμα μπορεί και να το απορρίψει, να το βρίζει. Στον καπιταλιστή, όμως, που υπάρχει ο φόβος να τον διώξει, έχει δισταγμό. Ο ηρωισμός, ο αγώνας θα κριθεί και κρίνεται στον τόπο δουλειάς, είπε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ