Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ καλύπτουν και στηρίζουν την επίθεση

Τις δραματικές περικοπές του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο βιώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς αναγκάζονται να επιστρέψουν αναδρομικά τις κρατήσεις Νοέμβρη, Δεκέμβρη και Γενάρη από την 1/5/2012.

Αυτή την απελπιστική εξέλιξη βιώνουν ιδιαίτερα 170 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου ένα ηλεκτρονικό λάθος, τους αναγκάζει να επιστρέψουν μέχρι από 250-345 ευρώ ως πρώτη δόση και να ζήσουν για όλο το μήνα με το υπόλοιπο, σε ορισμένες περιπτώσεις, των 168 ευρώ! Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε συμφωνήσει μετά από παρέμβαση του σωματείου να επιστραφούν τα αναδρομικά σε εφτά αντί για τρεις δόσεις. Ομως για τους 170 εργαζόμενους το κομπιούτερ δεν «πήρε εντολή» και έτσι θα τους κατακρατήσει τις επιστροφές σε τρεις δόσεις. Ετσι εργαζόμενη με 450 ευρώ μισθό θα αναγκαστεί να επιστρέψει 282 ευρώ και να ζήσει με τα υπόλοιπα 168 ευρώ..

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα και χτες στη συνέλευση, υιοθέτησαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, να ζητήσουν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας να επιστραφούν τα χρήματα σε εφτά δόσεις. Εκεί όμως αποκαλύφτηκε η συνένοχη στήριξη της ηγεσίας του σωματείου των εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Ενώ οι εργαζόμενοι ζητούσαν να πληρωθούν από το κράτος οι τρεις δόσεις, οι δυο παρατάξεις πρότειναν, καθώς έκριναν ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, να πληρώσει το σωματείο τις δόσεις και στη συνέχεια να ... εισπράξουν από τους εργαζόμενους, αφού γίνει η διόρθωση. Δηλαδή, αντί να πρωταγωνιστήσουν στην απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής προσφέρθηκαν να δανείσουν τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Μετά την απόρριψη αυτής της πρότασης οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση στη Διοίκηση του «Αγία Σοφία», όπου υπήρξε αποκάλυψη της υπόγειας συνδιαλλαγής με τη συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου. Η διοίκηση του νοσοκομείου έψεξε τους εργαζόμενους λέγοντας γιατί έρχονται σ' αυτούς αφού είχε συμφωνηθεί ότι η κάλυψη των επιστροφών θα γίνει από το σωματείο!..

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πληρωμή από το κράτος των μειωμένων δόσεων και όχι από διαμεσολαβητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ