Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11243

Αμεσες προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση της νεολαίας

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι εργάτες, νέοι από τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν το ΚΚΕ με νέες ψήφους, κάνοντας πέρα χίμαιρες και αυταπάτες

Το ΚΚΕ αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα που έχει η νεολαία, έχει προτάσεις για την ανακούφιση των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών, των παιδιών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, που η εφαρμογή τους συγκρούεται με την πολιτική των κυβερνήσεων και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η νεολαία την επομένη των εκλογών, μέσα από ανεβασμένους αγώνες, με όλες τις μορφές πάλης, πρέπει να βάλει εμπόδια, να μη χάσει όσα της επιφυλάσσουν να χάσει ή να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις. Και να δυναμώσει με την ψήφο της το ΚΚΕ. Ολα τα μέτρα τα ταξικά, τα αντεργατικά, τα αντιλαϊκά είναι πολύ χειρότερα για τις νέες ηλικίες.


ΣΕΛ.  6  -  9

Σήμερα η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της απόφασης της διακομματικής επιτροπής για την προβολή των κομμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.


Οχι σε αυταπάτες

Στις 7 του Μάη όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα. Λίγες μέρες μετά η ΕΕ, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσουν απ' όποια κυβέρνηση αναδειχτεί, να πάρει χειρότερα μέτρα. Οσοι υπόσχονται ότι θα διαπραγματευτούν σε επίπεδο κορυφών και θα εφαρμόσουν πολιτική ανακούφισης του ελληνικού λαού, τον κοροϊδεύουν, είναι απολύτως υπεύθυνοι απέναντί του. Ο λαός δεν πρέπει να ελπίζει σε αυτούς που του λένε ότι χωρίς την ΕΕ δεν μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ ο λαός δεν έχει μέλλον, ανεξάρτητα πότε θα ωριμάσει η αποδέσμευση για να γίνει πραγματικότητα. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μεταλλαχθεί και να μπει μέσα σε αυτή τη λογική αντί κάποιου κέρδους ή για την αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς. Γιατί ξέρει ότι ακόμη και αν προσωρινά έρθει, που σίγουρα δε θα έρθει, κάποια ανακούφιση, στην πορεία η κατάσταση θα εξελιχθεί ακόμη χειρότερη από τη σημερινή για το λαό. Και τότε η απογοήτευση θα ωθήσει σε πισωγύρισμα και του κινήματος. Να γιατί λέμε τώρα μην ξαναγυρίσετε σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μην εγκλωβιστείτε σε «αντιμνημονιακές» κυβερνητικές αυταπάτες, στις 7 Μάη ο αντιλαϊκός πόλεμος θα ενταθεί. Πανίσχυρο ΚΚΕ για ακόμη πιο ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, αυτό θα τους τρομοκρατήσει, θα δώσει ανάταση, αισιοδοξία στο λαό.



ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΜΜΕ
«Λύσσα» για κάθε εργατικό αγώνα

ΣΕΛ.  16
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΠΑΜΕ
Δράση για να αποκαλυφτεί το πραξικόπημα

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Νέα επεισόδια στο τσίρκο των ντιμπέιτ

ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  32
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΦΟΥΡ»
Αποφασιστική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  16
Εργατική Πρωτομαγιά στη «Χαλυβουργία»

ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ