Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Απεργία στις 15 του Μάη για τις Συμβάσεις

Η υποχώρηση στις εργοδοτικές αξιώσεις ανοίγει το δρόμο στην ισοπέδωση, σημειώνει η Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι η μάχη θα κριθεί στους τόπους δουλειάς

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 15 του Μάη αποφάσισε η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), απαντώντας στις προκλήσεις των εργοδοτών και στην αυξανόμενη επιθετικότητά τους. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα συζήτησε για τις εξελίξεις γύρω από τις Συλλογικές Συμβάσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργίας προκλητικά ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να υπογράψουν κλαδική σύμβαση, γιατί περιμένουν νέα ανατροπή των δεδομένων, δηλαδή νέες μειώσεις μισθών από τον Ιούνη, η εργοδοσία στον Ιματισμό - Πλεκτική ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι είναι «φορτωμένοι» με τριετίες, στο υπόδημα αδιάλλακτα περιμένουν πρόταση για μειώσεις, ενώ για τις άλλες συμβάσεις αρνούνται να προσέλθουν καν σε συζήτηση.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, η Ομοσπονδία κάνει καθαρό πως «δεν διαπραγματευόμαστε ό,τι κατακτήσαμε και κατοχυρώθηκε στην κλαδική Σύμβαση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους. Η οποιαδήποτε υποχώρηση ανοίγει την όρεξη της εργοδοσίας, θα ζητήσουν νέες υποχωρήσεις μέχρι να μας ισοπεδώσουν. Η λογική αυτή είναι απαράδεκτη και καταστροφική, δε σώζει τίποτα, ανοίγει το δρόμο για τα χειρότερα. Με αυτήν τη λογική υπογράφτηκε από τη ΓΣΕΕ η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση το 2010 με μηδενική αύξηση (δηλ. μείωση, ο πληθωρισμός ήταν 5,5%) και ακολούθησε η επίθεση με μείωση 22% και 32% για κάτω των 25 ετών. Η μάχη θα κριθεί στους τόπους δουλειάς. Εκεί θα κριθεί το δικό μας δίκιο», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και καλεί τα «πρωτοβάθμια σωματεία, κάθε εργαζόμενο στους κλάδους μας, να υψώσουμε τείχος αντίστασης στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, να σταματήσουμε τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας, τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν τον Ιούνη, τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας».

Κινητοποίηση σήμερα στο Φάρμακο

Σε κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Αγρινίου 3, Χαλάνδρι) σήμερα στις 3 μ. μ. καλεί η ΟΕΦΣΕΕ όλα τα σωματεία, επιτροπές, συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου, διαμαρτυρόμενη στην αδιάλλακτη στάση των φαρμακοβιομηχάνων για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση τους: «Την Παρασκευή, 20 Απρίλη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ομοσπονδία, για να μας πουν ότι δεν μπορούν να συζητήσουν τίποτα σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο πριν από τις εκλογές και προτού "σταθεροποιηθεί" η κατάσταση γενικά και στο φάρμακο. Και όλα αυτά, όταν έχουν προηγηθεί πολλές συναντήσεις - διαπραγματεύσεις με την πίεση πάντα της ΟΕΦΣΕΕ, με τελευταία 9/4 που έγινε μετά από εξώδικη πρόσκληση της ομοσπονδίας μας προς τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ