Αναφέρει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών»: «"Κίνηση" και "Ενωμένοι" από κοινού στήριξαν και εξέλεξαν πρόεδρο του Σωματείου τον Γ. Πυρπασόπουλο από τους "Ενωμένους Ηθοποιούς" την παράταξη που ήρθε δεύτερη παίρνοντας 5 έδρες. Σε αυτό το "θέατρο του παραλόγου" ο συνάδελφος, από αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, αφού δεν κατόρθωσε στις εκλογές να εκλεγεί ως τακτικό μέλος, βρέθηκε πρόεδρος.
Οι "πράξεις του έργου" που ακολούθησαν αποδεικνύουν για άλλη μία φορά τον επιζήμιο, συμβιβαστικό ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ. Οχι μόνο συνεργάστηκαν προεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε δίστασαν να συμπρωταγωνιστήσουν με όσους από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας τους άνοιξαν τη συζήτηση για μείωση των συμβάσεων, δηλώνοντας διά στόματος προέδρου το εξής: "πριν συζητήσουμε για τη μείωση των συμβάσεων να δούμε να πληρωνόμαστε" αναπαράγοντας τη γνωστή επιχειρηματολογία του υπουργείου, αλλά και της ΓΣΕΕ για εφικτές και υλοποιήσιμες συμβάσεις δηλαδή συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας. Αποδεικνύεται περίτρανα και από αυτή τη στάση του ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρετούν τις δυνάμεις του συμβιβασμού, την υποταγή στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Γι' αυτό η "Κίνηση Ηθοποιών" συναντήθηκε με τους "Ενωμένους Ηθοποιούς". Γιατί έχουν την ίδια αντίληψη και τους ίδιους στόχους. Μιλούν και οι δύο για μείωση των συμβάσεων προκειμένου να είναι ρεαλιστικές. Ρεαλιστικός όμως για την κυβέρνηση και την εργοδοσία είναι ο μισθός 300-350 ευρώ. Δε μας λένε όμως πόσο ρεαλιστικό είναι να ζήσει κανείς με τέτοιο μισθό;
Μιλούν και οι δύο για συντεχνιακό σωματείο. Δηλαδή τον κλάδο δεν πρέπει να τον απασχολεί π.χ. η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, η άγρια φοροληστεία. Μόνο που «δυστυχώς» και οι ηθοποιοί στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, αρρωσταίνουμε, φορολογούμαστε. Σήμερα που η επίθεση είναι γενική το να πολεμάει ο καθένας μόνος του όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά είναι ολέθριο. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ. Στόχος τους, που αποδείχθηκε και από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, είναι να βάλουν τίτλους τέλους στην αγωνιστική ταξική πορεία του Σωματείου».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Γι' αυτό καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση, σε ενεργητική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του Σωματείου. Τώρα απαιτείται οργάνωση από τα κάτω. Συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Ηθοποιούς και σε όλους τους εργαζόμενους. Με την πάλη μας και τη στάση μας να κρατήσουμε ψηλά όχι μόνο την ιστορία του Σωματείου μας, αλλά και τη σημαία των σύγχρονων αναγκών μας που δε θα κατακτηθούν παρά μόνο με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Οι δυνάμεις της ΔΕΗ έχουν αποδείξει χρόνια ότι είναι εγγύηση, πάντα στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων».
Η πρώτη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή των ηθοποιών στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 10.00 το πρωί στη "Χαλυβουργία"».