Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στο «χρυσό» θερμοκήπιο των μονοπωλίων

Γρηγοριάδης Κώστας

«Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας τείνει δυστυχώς να μετατραπεί σε πρόβλημα δημοκρατίας και πρέπει να προστατέψουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν μπορεί το Κοινοβούλιο να φιλοξενήσει οπαδούς του νεοναζισμού και να δει χιτλερικούς χαιρετισμούς». Ακρως υποκριτική, παραπλανητική και επικίνδυνη η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής» και στο ενδεχόμενο εισόδου της στη Βουλή. Πρώτα απ' όλα το ΠΑΣΟΚ καθώς και η ΝΔ έχουν ήδη «φιλοξενήσει» και μάλιστα σε κυβέρνηση συνεργασίας νοσταλγούς της δικτατορίας του Μεταξά και της χούντας. Ο τρίτος συνεταίρος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ο ΛΑ.Ο.Σ., συναγελαζόταν επί χρόνια με τη «Χρυσή Αυγή». Εδώ και πολλά χρόνια τα πρωτοπαλίκαρα της «Χρυσής Αυγής» χρησιμοποιούνται ως «μακρύ χέρι» των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των μεταναστών και των λαϊκών αγώνων, με τις ευλογίες φυσικά των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάνω απ' όλα έχουν νομιμοποιήσει και αναγορεύσει σε κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ακριβώς για να μείνει στο απυρόβλητο η αιτία όλων των δεινών του λαού, η εξουσία των μονοπωλίων. Ο φαρισαϊσμός και η υποκριτική φραστική αποκήρυξη της «Χρυσής Αυγής» από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή αλήθεια, ότι δηλαδή στη φάση αυτή της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης η «Χρυσή Αυγή» επιστρατεύεται από τα μεγάλα αφεντικά του συστήματος ως μια επιπλέον «δύναμη κρούσης» του συστήματος για να γονατίσουν και να καθυποτάξουν το λαό. Ολα τ' άλλα είναι παραμύθια για όσους είναι έτοιμοι να τα πιστέψουν.

Φιλοχουντικός παροξυσμός

Αρθρο σε εφημερίδα της Καρδίτσας δημοσίευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Σ. Δασκαλόπουλος, για να υπερασπιστεί τη δικτατορία και τους πρωτεργάτες της! Γράφει, λοιπόν, ο πολιτευτής του Καρατζαφέρη μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπαδόπουλος έσωσε τη χώρα που βρισκόταν επί διετία σε ακυβερνησία και ότι «τα έργα των πατριωτών της εθνικής κυβερνήσεως της επταετίας είναι γνωστά»... Καταγγέλλει όσους αντιπάλεψαν τη χούντα γράφοντας πως «οι δήθεν ήρωες του Πολυτεχνείου είναι αυτοί που έφεραν την πατρίδα μας στην απαξία όπου βρίσκεται σήμερα». Και συνεχίζει: «Η 21η Απριλίου ήταν επανάσταση, των λίγων βέβαια, άλλωστε οι επαναστάσεις από λίγους γίνονται, ήταν επανάσταση του έθνους έναντι του καιροσκοπισμού της κομματοκρατίας, ήταν η επανάσταση του μεροκαματιάρη, του αγρότη, του εργάτη που μόνο τότε έζησε τη χρυσή εποχή του»... Φαίνεται ότι τότε οι μεροκαματιάρηδες ήταν μειοψηφία κατά τον Δασκαλόπουλο, αφού μειοψηφία έκανε την ...«επανάσταση».

Ακολούθως διαμαρτύρεται ότι σε αντίθεση με το τότε σήμερα ζούμε σε μια χώρα που «δεν είναι ούτε ελληνική ούτε χριστιανική» αφού «έχει εποικιστεί από ορδές λαθρομεταναστών». Προσθέτει για επίλογο ότι οι δικτάτορες πολέμησαν τους Ιταλούς στα βουνά όταν οι «ηγέτες της αριστεράς συνεργάζονταν και έπαιρναν εντολές από τη Μόσχα ώστε να σφάζουν τους Ελληνες»... Και κλείνει: «Πού είσαι Παπαδόπουλε»...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Καρατζαφέρης να χαίρονται τους υποψηφίους του, υμνητές της χούντας και θιασώτες του γύψου. Είναι προφανές ότι δε χρειάζεται σοβαρός σχολιασμός για τον φιλοχουντικό παροξυσμό του Καρδιτσιώτη πολιτευτή. Η αστική εξουσία που υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ. επιτρέπει να ανθίζουν τα λουλούδια της μαύρης αντίδρασης, γιατί κοσμούν τα ανθοδοχεία της, φροντίζοντας για τα συμφέροντά της.

Οσο για το ποιοι ήταν αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της χώρας, για την υπεράσπιση του λαού της και των δικαιωμάτων του, εδώ δε χρειάζεται απάντηση. Και οι πέτρες σ' αυτή τη χώρα το γνωρίζουν. Ο Δασκαλόπουλος, πάντως, καλά θα κάνει να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη...

Προπαγάνδα για την «ενεργό γήρανση»

Πρόσκληση στα σχολεία να διοργανώσουν τέλη Απρίλη εκδηλώσεις «διαγενειακής αλληλεγγύης», μαζί με άτομα τρίτης ηλικίας, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας και τους μαθητές στο πνεύμα της «ενεργού γήρανσης». Το 2012 είναι για την ΕΕ έτος «ενεργού γήρανσης» και μάλιστα στα υλικά που συνοδεύουν τις σχολικές δραστηριότητες αναφέρεται ότι «στόχος του Ετους αυτού είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η συμβολή των ηλικιωμένων ατόμων στην κοινωνία και να τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παίζουν ενεργό ρόλο, προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία τους».

Για τους καπιταλιστές, «ενεργός γήρανση» σημαίνει απλά εργάτες που θα δουλεύουν για την κερδοφορία των επιχειρήσεων μέχρι να πεθάνουν. Και, με αφορμή την κρίση, έχουν ήδη παρθεί και θα παρθούν και άλλα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές στις συντάξεις κ.λπ. Είναι μια ακόμα ξεδιάντροπη προσπάθεια να εξωραΐσουν την πολιτική τους με αποδέκτες τους μαθητές, να πουλήσουν ενδιαφέρον και ευαισθησία, να χρησιμοποιήσουν τη διάθεση για αλληλεγγύη στα μέτρα τους.

Κάλπες αντίστασης

Οι στρατηγικού χαρακτήρα στόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας ούτε εφήμεροι είναι, ούτε περνάνε μόνο μέσα από τα μνημόνια που έχουν υπογράψει και υποστηρίζουν κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ή το κόμμα της Μπακογιάννη. Οταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημειώνει στη χτεσινή του έκθεση, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς χρονοτριβή και με συνέπεια μια στρατηγική που θα πηγαίνει πέρα από το μνημόνιο» και συμπληρώνει ότι επιδίωξη είναι «η έξοδος από την κρίση και η βιώσιμη ανάπτυξη», στην πραγματικότητα περιγράφει ολόκληρο το καλάθι των μέτρων, αλλά και των μεταρρυθμίσεων - αναδιαρθρώσεων που έχει υπόψη του το επιτελείο της άρχουσας τάξης, προκειμένου να εξασφαλιστεί αφ' ενός η στήριξη των επιχειρήσεων να ξεπεράσουν την κρίση, αφ' ετέρου να διαμορφωθούν οι αναγκαίες συνθήκες για επιστροφή σε καθεστώς κερδοφορίας για το σύνολο των κεφαλαιοκρατών.

Είτε με τα μνημόνια, είτε χωρίς αυτά, οι σύγχρονες συνθήκες εξέλιξης του καπιταλιστικού συστήματος, η εξέλιξή του, δηλαδή, μέσα σε ένα καθεστώς που η συσσώρευση κεφαλαίων έχει φτάσει σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα, προϋποθέτει την ριζική ανατροπή δεδομένων που ίσχυαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά το σύστημα δεν τις αντέχει πλέον. Προσαρμογές σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει σε πολλές χώρες της ΕΕ, γι΄αυτό και ορισμένοι εμφανίζονται να αντιδρούν, κατηγορώντας ότι ...«στην Ελλάδα υπάρχει καθυστέρηση». Η οικονομική κρίση ήταν ένα πολύ καλό άλλοθι, ώστε οι στόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας, να αναχθούν σε καταστατικό χάρτη, σε συμφωνία με υπογραφές και βούλες ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν.

Δεν τους φτάνουν οι μειώσεις των αποδοχών που έγιναν μέχρι τώρα, ούτε το μέγεθος των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, οι φόροι και τα χαράτσια. Θέλουν κι άλλα και θέλουν να αφορούν την ουσία του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κεφαλαιοκράτες. Αξιώνουν μεταρρυθμίσεις για την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κεφαλαίου, οι οποίες, βέβαια, όπως και να διαβαστούν, αποτελούν μαχαιριές κατά των εργαζομένων. Νέα οικονομικά κίνητρα για το κεφάλαιο σημαίνουν νέα χαράτσια και φόρους για το λαό. Μεταφορά πόρων από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό σε δημόσιες υπηρεσίες, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια. Εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις κρατικών φορέων, εκτός από μεγαλύτερο ψαλίδισμα σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ή θεραπείες, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, σημαίνει μαζί, ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, ακριβοπληρωμένη ενέργεια από τους ιδιώτες. Οταν μιλάνε για άμεση αποδοτικότητα των επενδύσεων, έχουν υπόψη τους την μαζική επέκταση της μερικής απασχόλησης και την εκ περιτροπής εργασία, που θα οδηγήσει στην εκ περιτροπής αμοιβή και εν τέλει στο πέρασμα σε ένα καθεστώς εκ περιτροπής ...ζωής, για την εργατική τάξη.

Απέναντι σε ένα τέτοιο σχέδιο, που τελειωμό δεν θα 'χει, ο ρόλος των εργαζομένων δεν είναι να υποβάλουν προτάσεις ή να κουβεντιάσουν τα όρια της όποιας προσαρμογής. Στον πόλεμο, γιατί περί κήρυξης πολέμου πρόκειται, με πόλεμο απαντάς. Στις σημερινές συνθήκες και ενόψει των εκλογών, η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι είναι να βγουν μαυρισμένα από την κάλπη τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου και ταυτόχρονα να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ. Ωστε οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις να συνεχίσουν τον αγώνα αντίστασης σε αυτή την πολιτική, με στόχο την οριστική ανατροπή της και την απαλλαγή μας από αυτή.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Ωμοί εκβιασμοί στις λαϊκές συνειδήσεις...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και ...αντικειμενική η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την ελληνική οικονομία, δεν μπορείτε να πείτε. Είναι πάνω από όλα επιστήμονας ο διοικητής της, ο Γ. Προβόπουλος.

Μόνο τι ...ακριβώς να ψηφίσουμε στις εκλογές δε μας είπε, τονίζοντας όμως σαφώς ότι πρέπει να είναι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Αλλιώς ...τα γνωστά: Καταστροφή, χάος, σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, θα βρέξει ακρίδες, θα στερέψουν τα πηγάδια και τα ποτάμια, θα γίνει εμφύλιος πόλεμος και στο τέλος θα εισβάλουν στην Ελλάδα και οι Ούνοι του Αττίλα.

Εχει και μία ωραία φράση: Δεν πρέπει - λέει - να «τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα»...

Καλά για τη βούληση των κυβερνήσεων, είχαμε τέτοιες και θα επιδιώξουν να έχουμε κι άλλες στις 7 του Μάη με κάθε τρόπο και μέσο. Τη ...«βούληση της κοινωνίας» όμως πού την είδε; Στην αγανάκτηση του κόσμου; Στις κινητοποιήσεις; Στις απεργίες;

Εκτός αν ...τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι η κοινωνία στηρίζει τα προγράμματά τους. Εάν συμβαίνει τέτοιο πράγμα πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πώς γίνεται.

Είναι φανερό πως όσο πιο στριμωγμένοι είναι τόσο πιο αστείοι γίνονται και όλο και περισσότερο εκτίθενται.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ότι αλλάζουν τα πράγματα μετά την πρωτιά του Ολάντ στη Γαλλία στον πρώτο γύρο των εκλογών. Μόνο για σοσιαλιστική Ευρώπη δε μας είπαν ακόμη, αλλά ...ετοιμάζονται.

Μόνο που στην Ελλάδα έχουμε πάρει μια πολύ καλή δόση τι εστί σοσιαλδημοκρατία στον πλανήτη και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο με τέτοια παραμύθια;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ομολογούν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την εξίσωση όλων των μισθών και των συντάξεων προς τα κάτω ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά τις εκλογές αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για οριζόντιες περικοπές. Αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε το απόσπασμα της συνέντευξη του Ευαγ. Βενιζέλου το Σάββατο το πρωί στην τηλεόραση του «Σκάι»:

-- Ευ. Βενιζέλος: Οχι νέες περικοπές για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους...

-- Δημοσιογράφος: Πόσο όριο;

-- Ευ.Β.: Το όριο το ξέρετε ποιο είναι περίπου.

-- Δημ.: 700 ευρώ;

-- Ευ. Β.: Είναι 800 - 1.000 ευρώ, μπορούμε να πούμε. Προσέξτε όμως: καμία οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων επίσης, καμία τυφλή περικοπή.

-- Δημ.: Σε αυτό είστε ανένδοτος κύριε πρόεδρε;

-- Ευ. Βενιζέλος: Προσέξτε, για να είμαι ανένδοτος εγώ πρέπει να είναι έτοιμοι να ενδώσουν κάποιοι άλλοι μέσα από τη διαπραγμάτευση. Αρα, τι λέμε εμείς; Οταν προχωράμε τα διαρθρωτικά μέτρα (άνοιγμα αγορών, απελευθέρωση επαγγελμάτων, μείωση διοικητικού κόστους, μείωση του μεγέθους του κράτους), τότε έχουμε το πρόσωπο και το επιχείρημα να αντικρούσουμε πιέσεις για περικοπή μισθών και συντάξεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ανακοίνωσε νέες περικοπές για συντάξεις - μισθούς που είναι πάνω από 800 ευρώ, άλλα φωτογράφισε και συνολικές μειώσεις για όλους τους εργαζομένους και συνταξιούχους στην περίπτωση που δεν «πετύχουν» οι διαρθρωτικές (αντιλαϊκές) αλλαγές. Στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων είναι με την ψήφο τους να τσακίσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους πρόθυμους συμμάχους τους, να τα βγάλουν ανίσχυρα από τις κάλπες και αδύναμα να εφαρμόσουν τη νέα βαρβαρότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Χρεοκοπημένα παραμύθια - μπούμερανγκ

«Εάν είχαμε ιδιωτικοποιήσει τον ΟΣΕ οι πολίτες θα πλήρωναν το μισό χαράτσι για τα ακίνητά τους. Και αν προχωρούσαμε με τις συγκοινωνίες ενδεχομένως να είχαμε απαλλαγεί πλήρως». Τέτοιες απίστευτες μπαρούφες και τερατώδη ψέματα, όπως το παραπάνω που με κυνισμό και ξετσιπωσιά έλεγε χτες (στον ΣΚΑΪ) ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Α. Σπηλιωτόπουλος, επιστρατεύουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου για να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάσουν την ψήφο τους. Πρόκειται για παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού, ότι δηλαδή αν προχωρήσουν οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση εκατοντάδων δημόσιων υπηρεσιών και οι απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το πετσόκομμα των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα κ.ο.κ., τότε θα «γλιτώσουν» τάχα οι μισθοί και οι συντάξεις. Οπως είπε επί λέξει το παραπάνω στέλεχος της ΝΔ, «χρήματα μπορούν να εξευρεθούν με άλλους τρόπους και όχι διαρκώς από την αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων». Ούτε ίχνος αλήθειας δεν υπάρχει βέβαια σε αυτά τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα ίδια ακριβώς σαθρά επιχειρήματα επικαλούνταν τα ίδια στελέχη όταν έβαζαν «λουκέτο» στην «Ολυμπιακή», ιδιωτικοποιούσαν τον ΟΤΕ κ.ο.κ. «Αν κλείσει η "Ολυμπιακή" θα εξοικονομηθούν χρήματα για τα νοσοκομεία και τα σχολεία», έλεγαν και τότε ψευδόμενοι συνειδητά και με μοναδικό στόχο «να γίνει η δουλειά» και μετά «από δω πάνε και οι άλλοι»... Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν μετά τη δεκαετία του '90, μπήκαν στα κρατικά ταμεία πάνω από 20 δισ. ευρώ, αλλά η σφαγή των μισθών και των συντάξεων ποτέ δε σταμάτησε...

Με ξένα κόλλυβα...

Μπράβος Παναγιώτης ονομάζεται και είναι υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα. Και δεν μπορούμε παρά να του πούμε «μπράβο» που επέλεξε να κοσμήσει το δίφυλλο προπαγανδιστικό του φυλλάδιο με φωτογραφίες του όπου διακρίνεται σε παρέα που πλαισιώνει τον αείμνηστο επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά και να ποζάρει δίπλα στον Ορέστη Κολοζώφ, στέλεχος του Κόμματος.

Πρόκειται για πολιτική αγυρτεία και ψηφοθηρία στις πλάτες του ΚΚΕ και των στελεχών του. Προφανώς αυτό δεν απασχολεί τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ, γυρολόγος της πολιτικής όπως προκύπτει από το βιογραφικό του (διευθυντής πολιτικού γραφείου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, μετά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον Γ. Δημαρά και τώρα υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ). Να τον χαίρεται το κόμμα του.

Για τα κέρδη των εφοπλιστών

Αν έχετε... χάσει από την τηλεοπτική επικαιρότητα τρία επιφανή στελέχη της κυβέρνησης αυτές τις μέρες, μην ανησυχήσετε. Εχουν δουλειά. «Δουλειές με φούντες» για την ακρίβεια...

Για τον Φ. Σαχινίδη, τον Π. Οικονόμου και την Α. Διαμαντοπούλου μιλάμε, που έχουν επιδοθεί σε συναντήσεις με τους ακτοπλόους εφοπλιστές προκειμένου να πληρωθούν για δρομολόγια που έκαναν στις άγονες γραμμές. Μιλάμε για τους ίδιους εφοπλιστές που αύξησαν γερά ακόμη μία φορά φέτος τα εισιτήρια, που έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη επί δεκαετίες, έχουν πάρει επιδοτήσεις επί επιδοτήσεων και όμως συνεχίζουν να διαμαρτύρονται ότι έχουν ζημίες. Οπως καταλαβαίνετε υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί που ακόμη και αυτή την προεκλογική περίοδο βρίσκονται... «δίπλα στον πολίτη». Σε μία πολύ συγκεκριμένη όμως κατηγορία πολιτών: Τα παράσιτα που απομυζούν τον κόπο και το εισόδημα του λαού.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπιστεύσου το ΚΚΕ!

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει στις εκλογές οι άνθρωποι του μόχθου να εμπιστευθούν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που τους έλεγε πάντα την αλήθεια - ανεξαρτήτως κόστους - και που οι εκτιμήσεις του επιβεβαιώθηκαν απ' την ίδια τη ζωή. Αυτό είναι η εγγύηση πως ό,τι λέει σήμερα «πατάει» στην πραγματικότητα και είναι ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί. Δεν εκβιάζει το λαό όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν ψηφοθηρεί, ούτε σκορπάει αυταπάτες όπως κάνουν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ας θυμηθεί ο λαός: Το ΚΚΕ ήταν η μόνη δύναμη που του έλεγε ότι οι κατακτήσεις στον καπιταλισμό, προϊόν της ταξικής πάλης, αλλά και της επίδρασης του σοσιαλισμού, ήταν υπό αίρεση, το σύστημα θα τις έπαιρνε αργά ή γρήγορα πίσω. Επιβεβαιώθηκε. Οπως και η πρόβλεψή του για την καπιταλιστική κρίση, το βάθος της, τις συνέπειές της στο λαό.

Επιβεβαιώθηκε και η τελευταία λέξη απ' όσα του έλεγε την εποχή που συζητούνταν ακόμα η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Οταν όλοι οι άλλοι τον κορόιδευαν ότι «θα τρώει με χρυσά κουτάλια». Και αργότερα όταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ ζητωκραύγαζαν το «ιστορικό επίτευγμα» της ένταξης στην ΟΝΕ. Το ΚΚΕ, και μόνο αυτό, αποκάλυπτε στο λαό την πραγματική φύση της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, ως ένωσης για την προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Μόνο αυτό καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έθεσε τις βάσεις για το τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων κ.ά. Μόνο αυτό έθετε και θέτει ζήτημα αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία.

Οι προβλέψεις του για πολέμους στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώθηκαν. Οταν προειδοποιούσε ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Αμερική θα αποτελέσει το πρόσχημα για νέο γύρο πολεμικών επεμβάσεων, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις χλεύαζαν τη θέση του αυτή και νομιμοποιούσαν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών κραυγάζοντας εναντίον της «τρομοκρατίας». Το ΚΚΕ, πρώτο και μόνο αυτό, προειδοποιούσε το λαό για τη δικομματική εναλλαγή του πολιτικού συστήματος και δε μιλούσε γενικά μόνο κατά του δικομματισμού, γιατί και ο δικομματισμός μπορεί να καταργηθεί και το αστικό πολιτικό σύστημα να ισχυροποιηθεί, αλλά κατά του κεφαλαίου που υπηρετούν ο δικομματισμός και το όποιας μορφής αστικό πολιτικό σύστημα. Και σήμερα του εφιστά την προσοχή στην επιδιωκόμενη απ' τους αστούς αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού σαν δόλωμα με το οποίο θα επιχειρήσουν να τον ξεγελάσουν και να κερδίσουν χρόνο για την επίθεσή τους εναντίον του.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, βαθιά, τέτοια που να τον οδηγήσουν σε χειραφέτηση απ' την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της, που την υπηρέτησαν από οποιαδήποτε θέση βρέθηκαν. Θα ήταν εύκολο για το ΚΚΕ να υποσχεθεί στο λαό λαγούς με πετραχήλια προς άγραν ψήφων. Δεν το κάνει. Του λέει την αλήθεια. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική φιλολαϊκή στο πλαίσιο της εξουσίας των μονοπωλίων. Εναλλακτική λύση υπάρχει και μπορεί ο λαός να τη δρομολογήσει ενισχύοντας στις 6 του Μάη εκλογικά το ΚΚΕ, παίρνοντας θέση στο πλευρό του απ' τις 7 του Μάη στην πάλη για μια άλλη, λαϊκή εξουσία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ