Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φούμο, αλλά ... κατακόκκινο!

Οι απανταχού φιλομονοπωλιακές δυνάμεις, συνδέουν τη λεγόμενη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με τη συνεχή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Την άποψη αυτή την έχουν υιοθετήσει πλήρως και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είτε ως διαχειριστές μονοκομματικών κυβερνήσεων, είτε σε σχήματα συγκυβέρνησης σαν κι αυτό που έχουν τώρα μεταξύ τους, ή το προηγούμενο με το ΛΑ.Ο.Σ.

Το γεγονός ότι και οι δυο τους ασπάζονται τη συνεχή μείωση των μισθών και συντάξεων ως μέσο για την αποκατάσταση ή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύεται από τα συγκεκριμένα μέτρα και τις πολιτικές τους, που στην κυριολεξία οδήγησαν στη θεσμοθέτηση της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, φτάνοντας μέχρι και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Ε, έχοντας όλα αυτά στο νου όταν ακούς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα τον Κουτρουμάνη που μέχρι να τον κάνουν υπουργό το 'παιζε θεματοφύλακας των εργατικών συμφερόντων, να διατείνονται ότι προσωπικά δεν πιστεύουν ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη μείωση των μισθών, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έτσι προβλέπει η συμφωνία που έγινε (δηλαδή, που έκαναν) με την τρόικα, που όπως λένε είναι μια συμφωνία που πρέπει να τροποποιηθεί, τότε σε πιάνει τρέλα.

Λογικό, αφού βλέπεις ότι αυτοί οι τύποι, που είναι φορείς της πολιτικής που οδήγησε το λαό στην πτώχευση για να σωθούν οι κεφαλαιοκράτες, εξακολουθούν και ξεχειλίζουν από θράσος και να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Και είναι θετικό όλο και πιο πολλοί μαζί με την τρέλα, φουντώνουν από θυμό, αγανάχτηση και αποφασιστικότητα να πάνε στην κάλπη να τους μαυρίσουν.

Ναι, πρέπει να τους μαυρίσουμε όσο γίνεται πιο πολύ. Μόνο που για να πιάσει η επιλογή μας τόπο και να τους τσούξει πραγματικά, πρέπει ταυτόχρονα να βγάλουμε το Κόμμα από τις κάλπες όσο γίνεται πιο δυνατό. Για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ο αγώνας του λαού μας για μια άλλη κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ