Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προετοιμάζει το έδαφος για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ

Δεδομένη τη θεωρούν τα στελέχη της και παζαρεύουν τους όρους

Το πάνω χέρι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να έχει την επομένη των εκλογών η ηγεσία της ΝΔ, η οποία θεωρεί περίπου δεδομένη τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι στα λόγια την ξορκίζει. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει να καλλιεργούν το έδαφος για τη συγκυβέρνηση. Χαρακτηριστική είναι η άποψη που εξέφρασε ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης:«Προφανώς δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο λαός», τόνισε χτες (στον «Real FM»), αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η ηγεσία της ΝΔ είναι πανέτοιμη για τη συγκυβέρνηση.

Το μόνο που παζαρεύει είναι οι όροι με τους οποίους θα γίνει αυτή η συνεργασία, όροι που όμως συναρτώνται με το ποσοστό που θα πάρει το κάθε κόμμα ξεχωριστά. Από τη σκοπιά αυτή το στέλεχος της ΝΔ πέταξε το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ: «Ξέρουμε τι όρους θα θέσει το ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσει; Ξέρουμε πόση δύναμη θα έχει για να ξέρουμε και τι όρους θα θέσει; Ξέρουμε τι όρους θα θέσει -όχι ο κ. Βενιζέλος προσωπικά αλλά το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, για να αποδεχθεί να συγκυβερνήσουν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, «αποκαλύπτοντας» το βαθύτερο προβληματισμό που επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς, που ξεκίνησε χτες από την Ηπειρο το πρόγραμμα των περιοδειών, αναλώνεται σε γενικόλογες και κούφιες διακηρύξεις, αποφεύγοντας σκόπιμα να μιλάει για τα μέτρα του Ιούνη, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, και την καταβαράθρωση των μισθών μέσω των ατομικών συμβάσεων που έχει προσυπογράψει με το νέο μνημόνιο. «Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη. Χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Ελληνες», ήταν το ανούσιο μήνυμα που έστειλε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, επισείοντας το θλιβερό μπαμπούλα της ακυβερνησίας και της πολιτικής αστάθειας. Στην πρώτη γραμμή ο Αδ. Γεωργιάδης, που αφού διαπίστωσε με δέος ότι «οι δημοσκοπήσεις, όπως είναι σήμερα, δεν βγάζουν κυβέρνηση για τον τόπο», επιδόθηκε σε αχαλίνωτη κινδυνολογία δηλώνοντας ότι αν επαληθευτούν «σημαίνουν χάος και ακυβερνησία». Παράλληλα χαρακτήρισε «μη λειτουργική» μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που θα έχει «έναν ελάχιστο αριθμό πλειοψηφίας, 151-154 εδρών», γιατί όπως είπε «θα ήταν αδύνατο να κυβερνήσεις την Ελλάδα κατ' αυτόν τον τρόπο».

Επιβεβαιώνοντας τον πανικό που επικρατεί στα επιτελεία της αστικής τάξης μπροστά στο ενδεχόμενο να υποστούν καίριο πλήγμα τα κόμματα του μονόδρομου της ΕΕ συνέχισε το παραλήρημα τρομοκρατίας: «Αν το ΝΑΙ (σ.σ. εννοεί το μέτωπο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου) είναι εμφανώς ηττημένο στις εκλογές, το πρόγραμμα θα σταματήσει να ισχύει. Μην έχει κανένας την αυταπάτη από όσους πάνε στην κάλπη, ότι θα βγει αυτό το πράγμα από την κάλπη και την άλλη μέρα θα έχουν δουλειά, μισθούς και συντάξεις. Αν αυτό βγει στην κάλπη, κρυφτείτε!», έκραζε χτες (στο «Vima FM»).

Στο μεταξύ σε παραίτηση από την υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές εξωθήθηκε χθες ο Γ. Συμπιλίδης, προκειμένου να εκτονωθεί το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ