Τετάρτη 18 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ - ΣΟΥΔΑΝ
Συνέχιση εχθροπραξιών

ΤΖΟΥΜΠΑ-ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Αποφασισμένη να απωθήσει κάθε επίθεση στην πετρελαιοφόρα σουδανική περιοχή Χέγκλιγκ που έχει καταλάβει από την περασμένη βδομάδα φαίνεται η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν, ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες με το σουδανικό στρατό κατά μήκος μεθοριακών περιοχών αμφοτέρων πλευρών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του νοτιοσουδανικού στρατού Φίλιπ Αγκερ χαρακτήρισε την κατάσταση στα σύνορα «εύθραυστη» και την ένταση που επικρατεί «πολλή υψηλή», σημειώνοντας το νέο βομβαρδισμό του Χέγκλιγκ προχτές (Δευτέρα) από τη σουδανική πολεμική αεροπορία σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής αλλά και τον πρότερο (την περασμένη Κυριακή) εναέριο βομβαρδισμό που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε αμάχων...

Επιπλέον, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι κατά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η σουδανική αεροπορία χτυπήθηκαν και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ δίχως εντούτοις να τραυματιστεί το εκεί προσωπικό του ΟΗΕ.

Στο Χαρτούμ πάντως (πρωτεύουσα του Σουδάν) το Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τη νοτιοσουδανική κυβέρνηση «εχθρική» και ζήτησε την γρήγορη απελευθέρωση του Χέγκλιγκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ