Σάββατο 14 Απρίλη 2012 - Κυριακή 15 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μανώλης Μωραΐτης
Μανώλης Μωραΐτης
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ/φου ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την εκτέλεσή του, η Τούλα Πετρακίδου από την Καβάλα, προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, μέλους της ΚΕ, βουλευτή του ΚΚΕ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν δυο χρόνια, ο Χρήστος Καλούσης από τη Λάρισα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ρ».

* Σύντροφοι και φίλοι που παραβρέθηκαν στο πολιτικό μνημόσυνο του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, το Σάββατο 7 Απρίλη, για τα 2 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουν 140 ευρώ για τη μνήμη του, στην ΚΟ Λάρισας, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπόθεση του σοσιαλισμού.

***

ΦΩΤ.

Στις 18 Απρίλη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

Η σύντροφός του, Ζαφειρία

***

ΦΩΤ.

Ενα χρόνο μετά το θάνατο του παππού μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΑΒΒΙΝΙΔΗ θα ήθελα να προσφέρω στην αγαπημένη του εφημερίδα 50 ευρώ από το χαρτζιλίκι μου.

Η εγγονή του Ολγα Σαββινίδη

***

2 ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τις 13/4/2009, που έφυγε από τη ζωή η μητέρα μου ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ. Ο πατέρας μου ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ «έφυγε» στις 22/2/1996. Και οι δύο, ως το τέλος της ζωής τους, έμειναν πιστοί στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Στη μνήμη τους, αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 1.000 κορόνες Σουηδίας στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Σουηδίας.

Ο γιος τους Αθανάσιος Γεωργιάδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της σ. ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΚΗ, από την Κομοτηνή, που «έφυγε» στις 12/4/2010, και για να συνεχιστεί ο αγώνας της, ο σύζυγός της σ. Βασίλης Καράκης και τα παιδιά της προσφέρουν στη ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 15 Απρίλη 2012 συμπληρώνεται 1 χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ, από τη Λάρισα. Σήμερα, Σάββατο 14 Απρίλη, στις 5 μ.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας, θα καταθέσουμε λίγα λουλούδια στον τάφο του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Λαχανοκήπων Λάρισας, 300 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ρ».

Η σύζυγός του Αθηνά

τα παιδιά του Αλέξης και Χριστίνα, Ράνια και Χρήστος

τα εγγόνια του Αναστάσης, Βασίλης, Αθηνά

* Επίσης, στη μνήμη του τα ξαδέλφια του Νίκος και Φανή Λιάπη, προσφέρουν 20 ευρώ στον «Ρ».

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν λίγες μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, συγχωριανός και φίλος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ. Γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων. Γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του τιμημένου ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι το τέλος της ζωής του. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ σύντροφε Δημήτρη.

ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Στη μνήμη σου προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, οι: Βασίλης Βράντζας, Λάκης Κολιός, Θόδωρος Μπορμπότης, Ναπολέων Μπορμπότης, Σπύρος Μπορμπότης, Θανάσης Πάνταινας, Κώστας Παπαγεωργίου.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων μου:

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), που ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες και πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες σε Μακρονήσι, Αϊ - Στράτη, Γιούρα, Παρθένι, Λέρο.

ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ (φωτ.) που πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Επίσης, στη μνήμη των κουνιάδων μου, ΒΑΣΙΛΗ και ΘΩΜΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικών του τακτικού στρατού και, μετέπειτα, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ακόμα, στη μνήμη των αδελφών μου, ΙΓΝΑΤΗ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακών, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Περισσού - Σαφράμπολης, 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Δέσποινα Βενετσανοπούλου

  • Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που στο μπλόκο της Καλογρέζας ήταν καταζητούμενος (πρόφτασε και κρύφτηκε κάτω από κάτι ξερόκλαδα και απέφυγε τη σύλληψη), αντιστασιακού, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, ο γιος του προσφέρει 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας συντρόφων, ΛΙΑΝΑΣ ΘΕΡΜΟΥ - ΡΑΠΤΑΚΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ, που στον ανθό της νιότης τους... «έφυγαν» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «902», 60 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Και οι τρεις σύντροφοι υπηρέτησαν το ΚΚΕ με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, ξεχωρίζοντας για το ήθος, τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλειά τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οικογένειες Ηλία - Πηνελόπης και Ανδρέα Θέρμου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας, αδελφής και συντρόφισσας ΒΟΥΛΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, που χάσαμε στις 11 Μάρτη 2012, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μια ελάχιστη οικονομική ενίσχυση.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα αδέλφια της

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου φίλου και αγωνιστή της λευτεριάς και της Ειρήνης ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗ ΝΙΚΟΥ, προσφέρω στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 40 ευρώ.

Χαρίκος Συργανίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, παλαίμαχου κομμουνιστή, που πέρασε όλες τις διώξεις του παρακράτους (όπως εξορίες σε Ικαρία, Λήμνο, Μακρόνησο) και πέθανε πιστός στα ιδανικά του για έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και πανανθρώπινης λευτεριάς, καθώς και στη μνήμη των εξαδέλφων μας, ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Η σύζυγός του Ασημίνα, η κόρη του Μαρία και ο αδελφός του Γιώργος Φιλιππάτος, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Ληξουρίου, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 27 Σεπτέμβρη 2010 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ, πιστή πάντα στην ιδεολογία της, στην πράξη.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της, Γιώργος, και τα παιδιά της, Αντώνης και Κατερίνα, προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Μπουρναζίου του ΚΚΕ, 300 ευρώ ενίσχυση στο Κόμμα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συναγωνίστριας γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ, με τη θύμηση και του χρόνου σύζευξής μας, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, για τις εκλογικές ανάγκες του ΚΚΕ, 200 ευρώ και 50 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου.

Ο σύζυγος, Νώντας Χαϊδεμένος

***

ΦΩΤ.

Στις 15 Μάρτη 2011 «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΓΑΛΑΤΕΙΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πιστή ως την τελευταία της στιγμή.

Στη μνήμη της, η εξαδέλφη της Ελισσάβετ Δημητριάδου, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λαγκαδά.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Για την αντιστασιακή του δράση καταδικάστηκε σε ισόβια από έκτακτο στρατοδικείο. Αφέθηκε ελεύθερος το 1961 και συνέχισε τους αγώνες του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελισσάβετ και τα παιδιά του, Γιώργος, Δημήτρης και Ελβίρα Ελευθεριάδου, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Λαγκαδά.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ, για την ονομαστική του εορτή και στη νωπή μνήμη της κόρης μου, ΦΛΩΡΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ - ΛΗΔΩΡΙΚΗ, που στις 10 Ιούλη γίνονται δύο χρόνια που λείπει από κοντά μας, προσφέρω 100 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ευδήλου Ικαρίας.

ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Η γυναίκα του και μάνα

Δέσποινα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ η συντρόφισσά του, Περιστέρα Χρυσικού, προσφέρει στο ΚΚΕ 70 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ελληνορώσων.

***

ΦΩΤ.

Στον ένα χρόνο από το θάνατο του ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗ ΛΙΓΝΟΥ ο γιος του Ηλίας προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

***

ΦΩΤ.

Στις 4 Νοέμβρη 2000 έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ. Από τα σχολικά χρόνια οργανώθηκε και πολέμησε για τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των παρακάτω μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από την Καρωτή Διδυμοτείχου Εβρου, που έπεσαν στα πεδία των μαχών στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου (1946 - 1949):

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ (φωτ.) του Γεωργίου. Γεννήθηκε το 1907 στην Καρωτή Διδυμοτείχου. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Εμεινε από μικρός ορφανός από μητέρα και πατέρα και από τότε μπήκε στη βιοπάλη. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Το 1947 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ και σκοτώθηκε το 1948. Ηταν μέλος του ΚΚΕ.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ (φωτ.) γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Καρωτή Διδυμοτείχου. ΕΛΑΣίτης στην κατοχή, πολέμησε τους καταχτητές για την απελευθέρωση του Διδυμότειχου και έφτασε ως τη Δράμα. Για την αντιστασιακή του δράση κυνηγήθηκε από τους τρομοκράτες. Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και τον ίδιο χρόνο σκοτώθηκε στη μάχη της Φλώρινας.

Επίσης στη μνήμη των παρακάτω: ΒΑΪΤΣΟΥΔΗΣ ΔΡΟΣΟΣ, ΒΑΪΤΣΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΪΤΣΟΥΔΗΣ ΒΑΪΤΣΗΣ, ΓΙΑΓΚΤΖΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του Δημήτρη, ΚΑΒΑΖΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΑΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Σκληρός), ΝΑΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Βαΐτση, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΪΤΣΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Πασχάλη, ΤΖΙΟΓΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία, ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Γιώργος Πολυμερίδης


Νίκος Μπελογιάννης
Νίκος Μπελογιάννης

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη
Φλώρα Τραχανατζή - Λιδωρίκη

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ

Γαλάτεια Τσαουσίδου
Γαλάτεια Τσαουσίδου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΒΒΙΝΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΒΒΙΝΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

Αναστασία Βλαστάρη
Αναστασία Βλαστάρη

Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας

ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ
ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

902

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ

ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΗ
ΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΗ

ΒΟΥΛΑ ΚΟΜΝΗΜΟΥ
ΒΟΥΛΑ ΚΟΜΝΗΜΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ