Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Απρίλη 2012 - Κυριακή 15 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11234

Τεράστιες οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

ΣΕΛ.  16   -   17
Η Ελλάδα στους 10 μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων

ΣΕΛ.  18   -   19

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για υπερψήφιση του ΚΚΕ

Η δράση του ΚΚΕ περικλείει τεράστια δυναμική που πρέπει να αναδειχτεί στις κάλπες. Το νέο που μπορούν να φέρουν αυτές οι εκλογές είναι: Να εκφραστεί η απόφαση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, να αποδυναμώσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά - αριστερά. Κάτι τέτοιο θα φέρει απογοήτευση, θα είναι μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Στην κάλπη να υπερψηφίσουν το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, για να γίνει την επόμενη μέρα πανίσχυρη η λαϊκή πρωτοβουλία, η λαϊκή αυτενέργεια, η ταξική πολιτική πάλη για την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που έχει το ΚΚΕ, για την εργατική τάξη, το λαό.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5

Μήνυμα του ΚΚΕ στους αντιΝΑΤΟικούς απεργούς πείνας στη Ρωσία

Μήνυμα αλληλεγγύης, προς τους αντιΝΑΤΟικούς απεργούς πείνας στο αεροδρόμιο του Ουλιάνοφσκ (πρόκειται για 16 μέλη του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας), απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι απεργοί πείνας αντιδρούν στη μετατροπή του αεροδρομίου σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ, ώστε να μεταφέρει φορτία στο Αφγανιστάν για τη διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.


ΣΕΛ.  32

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 18 Απρίλη και ώρα 12.30 το μεσημέρι, για την ανεργία. Η συνέντευξη θα δοθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Το αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  7
ΝΔ: Μέτρα τσακίσματος της ζωής του λαού

ΣΕΛ.  6
Τι συνεργασίες θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  10  -  11
Μετά τις εκλογές νέοι αντιλαϊκοί κεραυνοί

ΣΕΛ.  9
Ετοιμα τα μέτρα ανάπτυξης για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  8
ΔΝΤ: Νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

ΣΕΛ.  22
Ο ρόλος της «Χρυσής Αυγής»

ΣΕΛ.  14
Να ενισχύσουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Στο θέμα της ανάπτυξης η συζήτηση που έχει ξεκινήσει, ενόψει των εκλογών, συγκαλύπτει την ταξική ουσία του ζητήματος. Μπροστά στα λαϊκά στρώματα υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης. `Η ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ή συγκέντρωση δυνάμεων, λαϊκή κοινωνική συμμαχία, σύγκρουση με το κεφάλαιο για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Το ΚΚΕ λοιπόν, έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ