Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ
Καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις

Τη νέα ωμή συνδικαλιστική - πολιτική δίωξη εναντίον 6 διοικητικών υπαλλήλων και διδασκόντων που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Φλεβάρη έξω από το κτίριο της Νομικής του ΑΠΘ ενάντια στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, με τη ματαίωση των εκλογών στο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, αποτέλεσαν σημαντικό πλήγμα για όσους είχαν συμφέρον από την εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου, που μετατρέπει το πανεπιστήμιο των παιδιών μας σε πολυκατάστημα διδακτικών μονάδων χωρίς αντίκρισμα, ενώ στρώνει το δρόμο για συγχωνεύσεις τμημάτων/υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές - παιδιά λαϊκών οικογενειών - ζουν καθημερινά τη βία των μισθών πείνας και εξαθλίωσης, την ανεργία, τα ρήμαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των σχολών και των σχολείων. Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ποιος είναι απέναντί τους. Και όσο πιο ξεκάθαρο το έχουν αυτό, τόσο δεν τρομοκρατούνται, τόσο ατσαλώνονται, γιατί ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους είναι μέσα στο κίνημα που αντιστέκεται σε αυτή τη λαίλαπα, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζει στόχο ένα άλλο Πανεπιστήμιο σύγχρονο, στο ύψος των αναγκών του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ