Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Εκδήλωση με μεγάλη ανταπόκριση

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και συνδιοργανωτές το ΚΕΘΕΑ (μονάδα Συμβουλευτικής και Επανένταξης Μυτιλήνης) και το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου (Παράρτημα της ΟΓΕ).

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (ΕΣΗΝ) και ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ ΚΕΘΕΑ. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης και του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία Συλλόγων Γονέων απ' το νησί, αλλά και η συμμετοχή μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, έγινε πρόταση από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς το Εργατικό Κέντρο, για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο χώρο του ιδρύματος.

Επίσης, αναδείχτηκε η ανάγκη για ίδρυση Παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών στη Μυτιλήνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία (έχει δρομολογηθεί απ' το ΚΕΘΕΑ) Κέντρου Απεξάρτησης που θα καλύπτει το Βόρειο Αιγαίο.


Το Εργατικό Κέντρο έθεσε αιτήματα για το πρόβλημα των ναρκωτικών, καλώντας άλλους φορείς να τα υιοθετήσουν: Ενδυνάμωση της μονάδας συμβουλευτικής και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ στο νησί με σταθερή σχέση εργασίας επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού καλά αμειβόμενου, τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας, παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης δημόσια και δωρεάν, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τέτοιους τομείς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ