Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είναι λύση η αποχή

-- Πολλοί λένε ότι πάμε για εκλογές που δεν είναι τόσο σημαντικές μπροστά στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και του λαού. Υπάρχει κόσμος που λέει δεν θα πάω να ψηφίσω και ότι οι εκλογές δε θα μου δώσουν να φάω.

-- Το πρώτο πράγμα που πρέπει ο εργαζόμενος άνθρωπος να σκεφτεί, αυτός που υποφέρει, είναι να ενωθεί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, και είναι και θέμα ατομικής ευθύνης, σ' αυτό το μπαράζ επίθεσης που δέχεται, να αντισταθεί, να πολεμήσει. Αλλωστε, η ιστορία όλης της ανθρωπότητας και όχι μόνο της Ελλάδας δείχνει ότι μόνο με τη δραστική παρέμβαση των λαών, μόνο όταν οι λαοί έβαζαν τη σφραγίδα τους κι όταν άλλαζαν το συσχετισμό δύναμης και ανέτρεπαν τους από πάνω, είχαν κατακτήσεις. Κατακτήσεις με αίμα και θυσία.

Τώρα με το να μην πάει στις εκλογές, δε θα στενοχωρηθούν καθόλου. Με το να μην ασχοληθεί με τα προβλήματα, βάζουμε κι εμείς το ερώτημα: Με τα προβλήματά του δε θα ασχοληθεί; Δηλαδή, απ' το πρωί μέχρι το βράδυ θα αγανακτεί, θα φωνάζει, θα βρίζει, θα πετάει το παπούτσι στην τηλεόραση και έλυσε το πρόβλημα; Μα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ισως αυτοί που το λένε, με συγχωρείτε, να μην έχουν ακόμα οξυμένα προβλήματα. Υπάρχει κι ένα τμήμα του λαού που σήμερα δεν έχουν οξυμένα προβλήματα. Αύριο, όμως, θα βρεθεί μπροστά σε μια δραματική κατάσταση. Και τότε από ποιον θα ζητήσουν ρέστα και λογαριασμό; Απ' το ΚΚΕ;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ