Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με «σημαία» τα εκβιαστικά διλήμματα

«Ευρώ ή εξαθλίωση», «σταθερή κυβέρνηση ή χάος», ο πυρήνας των προεκλογικών εκβιασμών

Η αχαλίνωτη κινδυνολογία για «μη πληρωμή μισθών και συντάξεων» στην περίπτωση που από την κάλπη δεν υπάρξει «φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία» και τα τερατώδη ψέματα, επιστρατεύονται από τα στελέχη της ΝΔ για να τρομοκρατήσουν το λαό, ενώ την ίδια στιγμή σφάζουν άγρια μισθούς και συντάξεις.

Ενδεικτικά, ο πρώην υπουργός Γ. Παπαθανασίου, δήλωσε θρασύτατα (στο «Σκάι»): «Αυτά που μας λένε τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ο δρόμος της πτώχευσης και της καταστροφής. Πτωχεύσαμε ελεγχόμενα με τη βοήθεια των εταίρων μας, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση που θα υπάρξει αν επικρατήσουν αντιμνημονιακές δυνάμεις. Δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για εικόνες που τις έχουνε ζήσει στην Αργεντινή». Ψευδόμενος συνειδητά, διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δε θα πάρει νέα φορολογικά μέτρα και δε θα κάνει μειώσεις μισθών, ενώ ζήτησε ως αντιστάθμισμα την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, κρύβοντας όμως ότι αυτές θα γίνουν έτσι ή αλλιώς.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερο στελέχη της ΝΔ παραδέχονται ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είναι δεδομένη, γεγονός που έχει προδικάσει άλλωστε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς μιλώντας για «βιώσιμη κυβέρνηση» και για «ενδιάμεσες λύσεις ανάμεσα στην αυτοδυναμία και την ακυβερνησία». Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε χτες (ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ότι «εμείς ζητάμε την αυτοδυναμία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να επιβιώσει και να ασκήσει πολιτικές. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί από τη σύνθεση της Βουλής, οπωσδήποτε θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές».

Από την πλευρά του, ο Κυρ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ μιας ευρύτερης κυβερνητικής πλειοψηφίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Η ΝΔ πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας ευρύτερης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Ντ. Μπακογιάννη, μετά τις εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι αυτές οι εκλογές οι πιο κρίσιμες;(2012-04-20 00:00:00.0)
Με «σημαία» τα εκβιαστικά διλήμματα(2012-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ